Tolbert

Tolbert blij met Medisch Centrum Westerkwartier

• Bladwijzers: 33738


TOLBERT-Dat er een huisarts in het dorp woont is met het huidige tekort niet meer vanzelfsprekend. Tolbert mag dan ook de handen dichtknijpen dat huisarts Maring en de fysiotherapeuten Anke Kant en Ronald Sloots het initiatief hebben genomen dat heeft geleid tot Medisch Centrum Westerkwartier. Een prachtig gebouw waar bezoekers terecht kunnen bij diverse ‘loketten’.

Hans Maring is 63 jaar en heeft een aantrekkelijke praktijk neergezet voor een opvolger. Met drie spreekkamers is er plek voor meerdere artsen. Het Centrum is er gekomen mede dankzij de inspanning van de gemeente Westerkwartier en de Provincie Groningen. De provincie heeft een subsidie van 150.000 euro verstrekt. Het centrum is een belangrijke voorziening op het platteland die de politiek graag in stand wil houden.

Naast de huisartsen- en fysiotherapiepraktijk is er een loket jeugdzorg en thuiszorg (TCN), diëtist, pedicure en podotherapeut in gevestigd. Apotheek Benu is van het centrum van Leek naar het pand in Tolbert verhuisd. Dat vindt niet iedereen prettig, maar de apotheek levert ook medicijnen aan huis.

33 aanbevolen
0 notes
738 views
bookmark icon

Geef commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *