Tolbert blij met Medisch Centrum Westerkwartier

ditisWesterkwartier

TOLBERT-Dat er een huisarts in het dorp woont is met het huidige tekort niet meer vanzelfsprekend. Tolbert mag dan ook de handen dichtknijpen dat huisarts Maring en de fysiotherapeuten Anke Kant en Ronald Sloots het initiatief hebben genomen dat heeft geleid tot Medisch Centrum Westerkwartier. Een prachtig gebouw waar bezoekers terecht kunnen bij diverse ‘loketten’.

Hans Maring is 63 jaar en heeft een aantrekkelijke praktijk neergezet voor een opvolger. Met drie spreekkamers is er plek voor meerdere artsen. Het Centrum is er gekomen mede dankzij de inspanning van de gemeente Westerkwartier en de Provincie Groningen. De provincie heeft een subsidie van 150.000 euro verstrekt. Het centrum is een belangrijke voorziening op het platteland die de politiek graag in stand wil houden.

Naast de huisartsen- en fysiotherapiepraktijk is er een loket jeugdzorg en thuiszorg (TCN), diëtist, pedicure en podotherapeut in gevestigd. Apotheek Benu is van het centrum van Leek naar het pand in Tolbert verhuisd. Dat vindt niet iedereen prettig, maar de apotheek levert ook medicijnen aan huis.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen