Gezellig koffiedrinken in nieuwe Buurthuiskamer CazemierBoerderij in Tolbert

ditisWesterkwartier

TOLBERT-Gezellig even een ‘bakkie’ doen in de Buurthuiskamer in de Cazemierboerderij te Tolbert. Dat kan op vrijdag 28 oktober 2022 want dan gaan de deuren van de Buurthuiskamer om 10.00 uur open. Dit is een inloop voor zelfstandig wonende inwoners – jong en oud – uit Tolbert en omgeving. Kom gewoon even langs om te kijken of je het leuk vindt.

Mensen ontmoeten elkaar en ondernemen samen tussen 10.00 tot 12.00 uur verschillende activiteiten. Het zijn vooral huiselijke en sociale activiteiten zoals samen koffiedrinken en met elkaar praten, maar er kunnen ook spelletjes worden gespeeld of creatieve activiteiten ondernomen. Het is vooral een heel sociaal gebeuren met een vrije, laagdrempelige inloop. Voorlopig is de huiskamer om de veertien dagen open.

Het is uiteraard mogelijk om eerst een keer te komen kijken en de sfeer te proeven. Deelnemers bepalen altijd zelf of de Buurthuiskamer bij hen past. Als er belangstelling voor is, is het mogelijk om informatiebijeenkomsten te houden over allerlei actuele en interessante onderwerpen. Dit wordt samen met de deelnemers bekeken.

De bezoeker betaalt voorlopig alleen voor koffie of thee en overige consumpties. De eerste keer worden deze door de CazemierBoerderij aangeboden.

De Buurthuiskamer wordt in het begin begeleid door vrijwilligers, met ondersteuning van de gemeente Westerkwartier en Sociaal Werk De Schans Leek. Zij draaien de groep en zijn aanspreekbaar als praatpaal. Het is de bedoeling dat deelnemers dit op enig moment zelf gaan doen. Mensen die als vrijwilliger aan de slag willen gaan, kunnen zich melden bij Bé Bosman, e-mail: bebosman@home.nl

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen