Met bouw luxe appartementencomplex in centrum stuwt Marum op ‘in de vaart der volkeren’

ditisWesterkwartier

MARUM-Ooit was het wethouder Tiekstra van de gemeente Marum die de plannen voor het centrum van Marum realiseerde. Hij zou zijn ogen uitkijken als hij zou zien wat voor een prachtig appartementencomplex Joeri Schuiling en zijn vriendin Manouk gaan bouwen. Drie luxe appartementen met daaronder de bloemenwinkel van Birrit geven Marum ronduit allure. “Ik reed er elke dag langs naar mijn werk. Ik zag de mogelijkheden om mooi omhoog te bouwen,” vertelt Joeri Schuiling die niet kan wachten tot ze er in de loop van 2025 kunnen gaan wonen. Birrit krijgt er straks bijna 120 vierkante meter bij om meer planten in Bohemian stijl aan te bieden.

“Prachtig om in het centrum te wonen. Altijd reuring, daar hou ik van”. Joeri schreef in coronatijd de vorige eigenaar van het gebouw, waar De Anjelier in zat, een brief om het te kopen. Binnen de kortste keren was de koop gesloten. Tussen de eerste plannen en de eerste paal die deze maand in de grond werd geslagen zat drie jaar. Naast een luxe uitstraling heeft het gebouw, uiteraard, met A++++ het hoogst haalbare energielabel, dankzij een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming, triple glas en energiezuinige ventilatie.

De pui is van glas met houten panelen die van boven tot onder doorlopen. Helemaal rondom bevinden zich ruime balkons. Vastenburg Bouwadvies maakte de bouwkundige tekening en begeleidt de bouw en 3D Bouwadvies tekende het ontwerp.

Het is niet het enige bouwproject waar Joeri mee bezig is. Het gebouw van 1energielabel in Leek wordt een keer zo groot om alle activiteiten onderdak te bieden. Bij het bedrijf, dat onder meer energielabels verstrekt en subsidieaanvragen op gebied van isolatie en mijnbouwschade verzorgt, werken 25 mensen. Het is één van de snelst groeiende bedrijven in Leek en heeft nog diverse vacatures.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen