16-jarige ‘miss’ organiseert clinics en vrijmarkt in Manege Tolbert

ditisWesterkwartier

TOLBERT-Hilde Veenstra (16), woonachtig aan de Skieding, komt als kind al in de HJC manege in Tolbert. Ze doet inmiddels aan internationale springwedstrijden mee en oefent geregeld met haar paard Mylord Conrad in Tolbert. Over de provinciegrens doet ze mee aan de verkiezing van Miss Beauty of Friesland. Daarvoor organiseert ze op 27 februari een Springclinic en een vrijmarkt. De opbrengst daarvan komt ten goede aan de Linda Foundation die zich inzet voor gezinnen die leven in armoede.

Hilde leeft voor de paardensport. Thuis volgt ze onderwijs op HAVO/VWO niveau. Geregeld doet ze met het Nederlandse team mee aan springwedstrijden in onder meer België, Oostenrijk en Frankrijk. Voor de verkiezing van Frieslands mooiste gaat het volgens haar moeder om Beauty en Brains. Geregeld moeten de deelnemers een activiteit organiseren. Hilde heeft als 11-jarige ook al eens aan een landelijke missverkiezing meegedaan. Toen werd ze eerste.

De Springclinic in Tolbert wordt gegeven door Nathalie van der Mei en Alwin Duiven. Nathalie rijdt al jaren mee op het hoogste niveau van de internationale springsport. Alwin heeft twintig jaar ervaring als internationaal instructeur. Opgeven kan via WhatsApp (0625198890) of door te bellen naar 0614711677 onder vermelding van naam, categorie en niveau van paard/pony.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen