Gemiste kans voor onderwijs in Zevenhuizen

ditisWesterkwartier

ZEVENHUIZEN-Regeren is vooruitzien. Toen de plannen voor het Multi Functionele Centrum (MFC) in de maak waren, is meteen gekeken naar de bouw van een nieuwe school. De scholen De Delta en Het Veenpluis wilden op termijn toch samengaan. Maar het Leekster gemeentebestuur dacht dat het samenwerkingsproces pas later zou plaatsvinden. Bovendien was de boekwaarde van de beide scholen te hoog en zou dat te veel financieel verlies opleveren. Nu het MFC klaar is gaan de beide scholen op 1 augustus bij elkaar in en worden er voor een half miljoen euro noodlokalen bij Het Veenpluis neergezet.

Richard Kobus van het MFC bestuur laat weten dat er altijd rekening met de bouw van de school is gehouden. “De technische installatie is er op voorbereid. Het gemeentebestuur ging er van uit dat de scholen pas over tien jaar samen zouden gaan. Het is ironisch dat het nu gebeurt, net nu het MFC klaar is.”

Gerda Lublink, de beoogd directeur van de samenlevingsschool, heeft nog gepleit voor de nieuwbouw bij het MFC. “Samen met de voormalige directeur van Het Veenpluis, Feike Paulides, hebben we dat destijds aangekaart. Eigenlijk is het jammer dat het nu zo loopt. De samenwerking biedt met name voor eigentijds onderwijs aan leerlingen en op het personeelsgebied veel voordelen, maar noodlokalen blijven een noodoplossing. Ik hoop wel dat we over niet al te lange tijd over nieuwbouw bij het MFC in gesprek kunnen gaan.”

De gemeenteraad is deze maand akkoord gegaan met een investering van bijna 450.000 euro, €367.422,00 voor de noodlokalen en €75.000 voor verkeersveilige maatregelen. In eerste instantie zou dit in zeven jaar worden afgeschreven. Maar de gebouwen kunnen volgens een wijzigingsvoorstel ook wel 10 jaar mee. Dat wijzigingsvoorstel is met 20 tegen 13 stemmen aangenomen. De nieuwe school bij het MFC komt er voorlopig niet.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen