Sterrenpad in actie voor vader van juf in Portugal

ditisWesterkwartier

NUIS-Leerlingen van ‘t Sterrenpad in Nuis voerden vandaag actie voor de vader van juf Isabelle Prins van Wijngaard. Hij raakte door de bosbrand in Portugal zijn huis, maar ook mensen om hem heen kwijt. Kinderen verkochten van alles tijdens de inzamelingsactie: van kleding, speelgoed, boeken tot fruit, smoothies, taartjes en ijsjes. Buiten worden auto’s gewassen, onder andere die van de burgemeester en de verslaggever van RTV-Noord. “Fijn dat we ons samen kunnen inzetten. Mijn vader reageerde heel emotioneel toen hij het hoorde. Ik word hier heel blij van”, vertelt juf Isabelle van groep 6, 7 en 8.

Ze was minder blij toen haar stiefmoeder zondag belde. “Ze vroeg of ik het nieuws al had gezien over de bosbranden. Zij was in Nederland en had contact met mijn vader gehad. Hun huis was in rook opgegaan. Op een gegeven moment draaide tijdens de branden de wind en kwam het vuur zo hoog als een flat op mijn vader af. Hij was er eerst helemaal door gefascineerd, maar kwam op tijd bij zinnen en redde zichzelf, de hond en zijn vier geiten. Naast het huis, heeft hij ook vier mensen in zijn omgeving verloren. Ze logeren nu bij iemand van wie de vrouw is omgekomen in de vlammenzee”.

De vader heeft foto’s gestuurd van het huis voor en na de brand. De bijdrage van de school gebruikt hij voor de herbouw van het huis. Er is ook een foto van een bananenboom die is verbrand, maar daar komen voorzichtig al weer nieuwe scheuten uit.

 

 

 

 

 

 

 

In school loopt Juf Isabelle iedereen te bedanken voor de inzet. Op de grote tafel in het hart van de school komen de potjes met geld binnen. Uiteindelijk blijkt in één middag tijd ongeveer 1300 euro bij elkaar te zijn gebracht. Er loopt ook nog een crowdfund actie, waar al meer dan 2000 euro op binnen is gekomen: crowdfund actie

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen