Niks Spek om Spinnen, het gaat ordinair om het geld van Oene

ditisWesterkwartier

NUIS-Geld, daar is waar het om draait in de Miljoenen van Oene, het openluchtspektakel van Spek om Spinnen, waarvan de naam verwijst naar eerlijke ruilhandel. Dat is in het stuk ver te zoeken en van laag tot hoog is iedereen bereid heel ver te gaan om een graantje mee te pikken van de erfenis van Oene en Etta van Teyens. Oene (1798-1866) was eigenaar van de Coendersborg. De speeldata zijn 8, 9 en 10 juni. De laatste voorstelling is al nagenoeg uitverkocht.

Het belooft een prachtig spektakel te worden. Nadat in 2020 een streep door de traditie van het openluchtspel werd gezet, hebben zowel de spelers als het publiek er enorm zin in. Er is weer gekozen voor een historisch stuk dat geschreven is door de nieuwe regisseur Okke Emmens. Samen met Alie de Vries probeert hij het uiterste uit de spelers te halen.

Okke, tijdens de repetitie afgelopen zaterdag: “Die scene met de spiegel, daarvan kloppen de teksten niet. Weet iedereen waar ik het over heb”. Ja dat herkennen de spelers. Alie: “Ik mis ook de spanning in die scene. Dat moet echt beter uit de verf komen.” Speler: “Spanning genoeg bij ons”. Gelach!

Trivia:

In deze jubileumvoorstelling staat de Coendersborg centraal. Het decor bestaat onder andere uit een levensechte replica van diezelfde borg, op een doek van zo’n 13 bij 9 meter. Het doek is aan een stellage van steigers vastgemaakt. Met 7000(!) liter water wordt alles op zijn plek gehouden. In 1998 bracht Spek om Spinnen haar eerste voorstelling De slag om het Bolmeer. Daarbij ging de strijd om…water.

De kaartverkoop is inmiddels gestart, per avond is er plek voor ruim 700 toeschouwers. Kaarten zijn te koop via kaarten.spekomspinnen.nl en bij de Primera in Marum en Leek en Bakkerij van Esch in Tolbert en Zevenhuizen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen