Hiska en Willem uit Nuis volgen hun ideaal met laagdrempelige yoga

ditisWesterkwartier

NUIS-Hiska en Willem begonnen vijf jaar geleden met Way of Working: Oosterse wijsheid in het Westerkwartier. Achter de molen in Niebert kon iedereen kennis maken met yogalessen. Wie had ooit gedacht dat de ‘nuchtere’ inwoners op de grond op een mat zouden gaan liggen om oefeningen te doen. Hiska en Willem wel, hoewel ze soms verbaasd zijn over het succes dat ze hebben. Inmiddels beschikken ze over een grote sfeervolle zaal midden op 2,5 hectare grond in Nuis. “We zijn laagdrempelig en staan met beide benen op de grond,” aldus het paar. Ze vierden begin maart hun 5 jarig bestaan met de opening van een nieuwe ruimte.

Hiska is van huis uit verpleegkundige, maar had persoonlijk altijd veel belangstelling voor yoga. “Het toedienen van medicijnen of opereren is soms noodzakelijk, maar er is meer dat je zelf als mens kan doen. De aanleiding om yoga lessen aan te gaan bieden was een bezoek aan een beurs in Utrecht. Toen maakte ik kennis met Do-In Yoga. Het doorgeven van oefeningen en kennis over je eigen lichaam heb ik, naast persoonlijke ervaring, geleerd tijdens een drie jarige opleiding bij de Do-In Academie.” Hiska heeft inmiddels ook een opleiding voor het toepassen van klankschalen als ontspanningsmiddel afgerond.

Willem was werkzaam bij een groot bedrijf in de horeca. “Toen ik in België was gestationeerd en er een reorganisatie op komst was, hebben we de stap gezet om Way of Working op te richten. Als je terugkijkt zie je dat elementen die hierin een rol hebben gespeeld samen komen: kinderen de deur uit, succes van de yogalessen, de stap kunnen maken om ons ideaal te volgen en het kunnen kopen van de boerderij met 2,5 hectare land hier in Nuis.”

Naast yogalessen, die vijf keer in de week in groepen van maximaal 15 personen plaatsvinden, worden twee zalen verhuurd. Op 5 maart is een nieuwe sfeervolle kleine zaal ingewijd. Deze biedt de mogelijkheid voor persoonlijke therapieën en bijeenkomsten voor kleine groepen. “Bezoekers ervaren dat ze in onze locatie heel gericht en productief bezig kunnen zijn. Dat komt door rustige omgeving, de juiste zaalopstelling en de presentatietechniek die we goed voor elkaar hebben”, vertelt Hiska. Beiden geven ook voedingsadviezen.

Hiska: “Wist je dat de jaargetijden van invloed zijn op je gestel? En dat juiste voeding helend kan zijn als je klachten hebt? Als je bijvoorbeeld last van je maag hebt, heb je baat bij zoete vruchten.” Willem benadrukt dat mensen welkom zijn om kennis met hen te maken. “Ik hoor wel eens ‘moet ik naar die zweverige mensen toe’. Niks moet hier maar als je kennis wilt maken met yoga, ontspanningsoefeningen of voedingsadviezen dan ben je welkom”.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen