Lek in zwembad Eekeburen: week lang dicht

ditisWesterkwartier

NIEKERK-Zwembad Eekeburen is vanwege een lek in het bad een week lang gesloten. Bij werkzaamheden onder het bad ontdekte het onderhoudspersoneel een loszittend stuk muur van ongeveer 70 centimeter. Er is gelukkig slechts een klein gaatje ter grootte van een pink. De oorzaak is mogelijk betonrot. Komende dagen wordt de muur gerepareerd. Het duurt vervolgens twee dagen voordat het bad weer vol is met water en dan moet het nog worden verwarmd.  Verwachte openingstijd: maandagochtend 12 maart.

Voor de balie nemen drie dames uit Nuis en Marum het sportief op dat de wekelijkse duik in het water niet doorgaat. “Het is niet anders, ik kan er niks aan doen,” vertelt bedrijfsleider Mieke van der Veen. Ze besloot gisteravond om half tien het bad te sluiten en het water tot  één meter te laten zakken. “Veiligheid staat voorop. Ook voor de mensen die de muur komen herstellen.”

Geluk

Volgens Piet Steenbergen van de technische dienst is het een geluk dat het lek is ontdekt. “Als er een klein lek is merk je dat niet. Het water wordt automatisch op niveau gehouden. We waren nu bezig met nieuwe steunen voor de afvoerbuizen. Daarvoor

Piet Steenbergen

moesten we isolatiemateriaal weghalen van de muur van het bad. En toen zagen we dat de muur los zat. We gaan ieder jaar onder het hele bad door, maar halen niet de isolatie weg. Dat doen we nu dus wel. Het bedrijf Sealteq van Frans Nooren gaat de muur met speciale mortel repareren.”

Naast vrij zwemmen maken heel veel groepen gebruik van het bad. Reumapatiënten, leden van de zwemclub Zeno en mensen met een beperking van de Brug zullen een week moeten wachten. Ook het leszwemmen gaat niet door. De ‘badgasten’ worden telefonisch en via facebook op de hoogte gesteld.

Een van de personeelsleden geeft aan dat ze de sluiting van het bad niet leuk vinden, maar getuige de foto houden ze de moed erin. Op de website van het zwembad staat de laatste informatie.

Volgende week beter

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen