Fan Erik uit Niekerk ‘kisst’ backstage Kiss goodbye

ditisWesterkwartier

ESSEN-Erik de Boer (50) uit Niekerk is sinds het nummer ‘I was made for loving you’ uit 1979 fan van Kiss. Ruim dertig concerten heeft hij bijgewoond en in de loop der jaren heeft hij veel materiaal verzameld. Daarvan is een Kiss flipperkast wel het topstuk. Daar kan hij de foto van hemzelf met Kiss naast hangen, op de zolderkamer met elpee’s, cd’s en boeken over Kiss. Want Erik is vorige week exclusief met Gene Simmons, Paul Stanley, Tommy Thayer en naamgenoot Eric Singer op de foto gegaan.

De blijdschap straalt op de foto van het gezicht van Erik af. “ Ik was inderdaad heel blij. Het is hun laatste tour en de laatste mogelijkheid om de band van zo dichtbij mee te maken. Ik heb ze allemaal een hand gegeven en Gene Simmons een vuist. Ik heb dezelfde tattoo als Paul, een roosje, dat ik voor de ontmoeting nog heb laten opfleuren. ‘Very nice’ zei Paul, nadat ik hem had gevraagd wat hij vond van mijn remade tattoo. Tommy wenste hem na het maken van de foto nog een ‘nice evening’.”

De fotosessie, inclusief ticket en 100 dollar die Erik in de shop van Kiss kan besteden, kostte 900 euro. “ Een heel bedrag, maar ik heb het er graag voor over. Wat wel tegen viel is dat ruim 200 fans op de foto gingen, best veel voor een ‘ meet and greet’. Dat is nog weinig als je bedenkt dat er 20.000 mensen bij het concert aanwezig waren. Er was daardoor niet veel tijd om met de bandleden te praten. We kregen aan het eind nog een foto met de handtekeningen van de muzikanten. Zelf iets laten signeren mocht niet.”

Drie concerten

Afscheid nemen is altijd moeilijk. Daarom is Erik vorige week ook naar het concert in Hannover geweest. Hij stond hier ‘ frontstage’ en heeft prachtige foto’ s gemaakt. “ Op 25 juni ga ik voor het laatst naar een Kiss concert in Amsterdam. Dan is het echt ‘End of the road’ zoals hun afscheidstour heet. Maar met Kiss weet je het eigenlijk nooit” .

Gene Simmons in Hannover (Foto: Erik de Boer)

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen