Wij vertrekken…naar Frankrijk

ditisWesterkwartier

NIEBERT-De vrachtwagen wordt de laatste dag voor vertrek met behulp van familie vol geladen. Mieke van Kapel en Gerard Boven verlaten hun woonboerderij in Niebert en gaan zich vestigen in de Provence in Zuid-Frankrijk. In Eygaliers beheren ze straks een kleinschalig recreatieoord: www.fontainedupommier.com. “Het is al jaren een droom, we gaan er zelf ook vaak op vakantie. De omgeving is prachtig, je hebt 300 dagen zon per jaar en de Fransen zijn gemoedelijke mensen. De Mont Ventoux ligt op fietsafstand bij ons vandaan,” vertelt Mieke.

Gerard heeft zijn baan als hoofd administratie bij De Zijlen inmiddels opgezegd. “We hebben nu de kans om iets anders te gaan doen en het leven een andere wending te geven. We vinden het leuk om gasten te ontvangen. In Niebert verhuurden we een pipowagen. Die was meestentijds volgeboekt,” vertelt Gerard. De pipowagen gaat mee naar Frankrijk. Het huis in Niebert wordt verhuurd.

Op het terrein in Frankrijk staan een aantal vakantiewoningen. Uiteraard ontbreekt het zwembad niet. Mieke: “Het is een kleinschalige plek voor mensen die rust en stilte zoeken en willen genieten van de natuur. In de buurt zijn leuke plaatsjes, zoals Buis Les Baronnies. Daar kun je zo naar toe fietsen.”

Mieke is kunstschilder en denkt er over op termijn schildercursussen in Frankrijk te geven. Voor het aantrekken van gasten hoeft ze dat niet te doen, want alle verblijven zijn de komende zomer grotendeels al volgeboekt. Voor hun twee kinderen die in Groningen wonen, zal het wel even wennen zijn maar ze hebben een fantastische plek in Zuid-Frankrijk om naar toe te gaan.

Twijfels? Gerard: “Het is natuurlijk een hele stap en uitdaging. We willen het eigenlijk al jaren. We gaan het gewoon doen”.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen