Het toneelseizoen barst weer los, ook bij Spek om Spinnen

ditisWesterkwartier

NIEBERT-Eind januari, begin februari gaat het doek bij veel toneelverenigingen weer op voor hun jaarlijkse uitvoering. De komende weken wordt koortsachtig gerepeteerd door de spelers om de timing in de kluchten op het juiste moment uit te voeren. Veel spelers van de verenigingen hebben nog geen tijd om alvast te gaan repeteren voor het grote spektakelstuk van ‘Spek om Spinnen’. Het is vijf jaar geleden dat het openluchtspel achter de Coendersborch in Nuis plaats vond. Laat nou een befaamde regisseur uit Haarlem toevallig in Nuis wonen. Okke Emmens heeft een prachtig stuk geschreven over de erfenis van de van Teyens.

Afgelopen zaterdag kwamen de spelers afkomstig van de toneelverenigingen ODO (Nuis), Nut en Genoegen (Niebert), Heidebloem (Zevenhuizen) en Willem Bilderdijk (Boerakker) voor het eerst bij elkaar. Onder leiding van Okke werden alvast de eerste oefeningen gedaan. Samen met medeoprichtster Alie de Vries verdeelt hij de rollen en de spelers kunnen zich nu gaan inlezen. Het is nog een hele toer om een datum voor de volgende repetitie te vinden door de druk bezette toneelagenda van de spelers.

Voorzitter Robert Pastoor van Spek om Spinnen wist dat er een regisseur uit Haarlem in Nuis woonde. Al vragend kwam hij bij Okke terecht, die het meteen zag zitten met het regisseren van het openluchtspel. Okke is docent aan de toneelschool in Haarlem en hij heeft zijn sporen verdiend van Middelburg en Rotterdam tot Alkmaar en heel veel amateurverenigingen geregisseerd. Hij verhuisde in 2018 vanuit het westen naar zijn vriend in Nuis.” Mensen willen op toneel graag iets laten zien. Ik vind het belangrijk dat ze er lol in hebben en veel plezier aan het spel beleven”. Okke heeft het stuk over van Teyens geschreven. Een historisch stuk, dat willen de bezoekers volgens Alie graag op de planken zien. De groep heeft er na vijf jaar weer heel veel zin in.

Agenda trekken voor vaststellen repetitie. Okke en Alie en de spelers.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen