Spek om Spinnen waagt, kijken of het met de koeien slaagt

ditisWesterkwartier

NUIS-Nog twee nachtjes slapen en dan mogen de ‘koeien’ gaan dansen in de wei achter de Coendersborch. Regisseur Saskia Broertjes (41) vindt haar eerste ‘Spek om Spinnen’  ontzetten spannend. Het bestuur heeft haar uitgekozen om na twintig jaar te breken met het traditionele verhaal van historische figuren en gebeurtenissen. Een jong bestuur, een nieuwe regisseur en schrijver met pratende koeien in de hoofdrol. Het is een gewaagd stuk en het publiek bepaalt of het slaagt.

 

Saskia Broertjes uit Niekerk heeft wel vaker een openluchtspel geregisseerd maar nog nooit zo groot van opzet. “Ik heb last van plankenkoorts,” zegt ze terwijl ze een bad-eendje op een badmuts aan het naaien is. “Het bestuur wilde niet hetzelfde doen. Dat vind ik wel heel stoer. Zo kwamen we op koeien die we veel in de omgeving zien. Rond de koeien bestaat een hele cultuur op zich. Heel gek, het kuddegedrag zag je van meet af aan bij de spelers. Er was meteen iemand die voorop loopt.”

 

Het belooft komende donderdag- vrijdag- en zaterdagavond weer een prachtig spektakel te worden. De koeien kunnen praten en mensen verstaan. Maar de mensen verstaan de koeien niet. De koeien paraderen op de jaarlijkse veekeuring, waarbij je je kunt afvragen of alles wel eerlijk verloopt. Verder wordt een melkmachine geïntroduceerd en vinden de stieren uit Marum de graskoek heel aanlokkelijk. Trouwens niet alleen de graskoek.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bakkerij van Esch in Tolbert, Poeder te Zevenhuizen, Primera  Marum en Leek en DA Drogisterij Boezerooij in Marum. Voor meer informatie raadpleeg de website van Spek om Spinnen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen