Auwemalaan tijdens werkzaamheden oase van rust

ditisWesterkwartier

LEEK-Een week voor de bouwvak (begin augustus) gaat de aannemer aan de slag met de Auwemalaan in Leek. De weg wordt verbreed, veiliger gemaakt en is straks geschikt voor een snelle busverbinding met Groningen. Hoewel de werkzaamheden het nodige lawaai met zich meebrengen, zal dat in het niet vallen bij de vele auto’s en vrachtwagens die er dagelijks passeren. Het werk aan de weg duurt tot het voorjaar van volgend jaar.

Vanavond, 11 juni, vond een inloopavond plaats in het gemeentehuis. Medewerkers stonden belangstellenden te woord over de afsluiting, omleidingen en werkzaamheden. Al voor half zes stroomden de eerste mensen binnen. In de raadszaal werd gebogen over kaarten van de Auwemalaan druk overleg gepleegd.

De drukste weg van Leek wordt begin augustus vanaf de rotonde Lindensteinlaan tot even voorbij de sporthal afgesloten. Naar verwachting gebeurt dit voor vijf weken, maar hierover wordt nog overleg gepleegd met de aannemer. Daarna zijn de andere delen aan de beurt.

Voor het doorgaande verkeer betekent het een periode van omleidingen en nemen van sluiproutes. De Auwemalaan mag dan rustig zijn , de wijken rondom krijgen het druk.  De gemeente wil voorkomen dat vrachtverkeer tijdens de werkzaamheden door de wijk dendert. “Reken maar dat het werk tot begin volgend jaar duurt. Tijdens slecht weer kan er niet worden doorgewerkt,” aldus een van de aanwezige medewerkers.

Meer info kijk hier.

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen