Plotselinge sluiting school verrast ouders in Jonkersvaart

ditisWesterkwartier

JONKERSVAART-Vanmiddag om 13.00 uur kregen de ouders van de leerlingen van basisschool ‘ t Jonkertje in Jonkersvaart een brief met de mededeling dat de deuren per 1 augustus van dit jaar sluiten. Dit plotselinge besluit van Stichting Westerwijs komt voor de ouders als een volslagen verrassing. “Wie weet bedenken we nog wat creatiefs,” zegt Hetty Jonkman, die in de ouderraad zit. Volgende week donderdag vindt er een bijeenkomst met het bestuur, personeel en de ouders plaats.

De school telt op het moment 31 leerlingen en groep 1 en groep 8 ontbreken. Hetty: “We hebben twee jaar geleden al een gesprek met Westerwijs gevoerd over het voortbestaan van de school. Maar er is toen niet gesproken over een datum.” Ze betreurt het besluit net nu er in Jonkersvaart nieuwe woningen worden gebouwd voor jonge gezinnen. “Het is jammer dat kinderen niet meer voor een school in het dorp kunnen kiezen en naar De Wilp, Zevenhuizen, Marum of Nuis gaan. Jonkersvaart heeft geen kerk en kroeg en straks ook geen school meer.”

[quote]Geen kerk, geen kroeg en straks geen school meer[/quote]

Locatie-directeur Erika Sprang verwijst naar algemeen directeur Gerrit Rotman als haar gevraagd wordt naar het besluit om de school te sluiten. Ze heeft er alles aan gedaan om leerlingen te trekken. Kinderen die het best gedijen op een kleine school en die net dat beetje extra aandacht kunnen gebruiken. Kinderen uit de omgeving werden met een taxibus van de school opgehaald. Net de laatste weken was de bus uit de running in verband met onderhoud, maar ouders en leerkrachten losten gezamenlijk het vervoersprobleem op.

Leerkracht en intern begeleider Lidy Buma is ’s avonds nog aan het werk op school. “We hadden graag als het tijdstip daar was, de tijd gekregen om voor de kinderen een goede plek te vinden. We waren er van uitgegaan dat we 2018 zeker zouden halen.”

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen