Hagelbuien tijdens winterkuier Abel Tasman Struuntocht

ditisWesterkwartier

LUTJEGAST-Ongeveer 120 wandelaars trotseerden vanmiddag hagel en koude wind tijdens de winterkuier in Lutjegast. De tip van de organiserende IJsvereniging Abel Tasman en de Stichting Promotie Lutjegast om je warm te kleden en laarzen aan te trekken bleek geen overbodige luxe. Uiteindelijk bracht de tocht 500 euro in het laadje van de ijsvereniging.

Al meer dan een halve eeuw bevindt de ijsbaan van Lutjegast zich op dezelfde plek aan de Abel Tasmanweg. Daar dreigde vijf jaar geleden een eind aan te komen toen de eigenaar de grond wilde verkopen. Dankzij een renteloze lening van de gemeente kon de ijsclub de grond kopen en de ijsbaan voor het dorp behouden. Elk jaar wordt een bedrag afgelost en daar worden de nodige activiteiten voor georganiseerd.

Voor het eerst hebben de ijsvereniging en de promotiestichting een winterkuier georganiseerd. De wandeling is uitgezet over een deel van de Abel Tasman Struun route. Laarzen zijn inderdaad geen overbodige luxe, want de deelnemers zien er aardig ‘ bemodderd’ uit. Niet dat het hen wat uitmaakt, want aan het eind wacht een heerlijk warme kom snert en zoals het bij een ijsbaan hoort ‘ koek en zopie’ .

Het opgebrachte geld kan de ijsvereniging goed gebruiken. Er is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de baan. De grond is geëgaliseerd en er is een nieuwe veegmachine aangeschaft. Een grote wens is ooit nog een nieuwe accommodatie bij de ijsbaan. “Het ijsbaanhok is twee jaar geleden nog opgeknapt dankzij een actie van Veronica waarbij er buitenom nieuwe planken zijn aangebracht. Maar we hebben geen stromend water en toiletten,” vertelt Geke van der Bij van de ijsvereniging.

De luidsprekers van de muziekinstallatie moesten vandaag nog, door een bestuurslid met lieslaarzen, aan de nieuwe lichtmasten worden bevestigd. Die blijven hangen in de hoop dat in de loop van de week het ‘Land van Maas en Waal’ over een ijsvlakte klinkt in plaats van over een plas met water.

De enthousiaste organisatoren van de tocht: achter vlnr: Peter van der Heide, Bert van der Vaart, Hein Wijbenga, Bert Jan Ploegh en Harko Bouwkamp;
voor: Marije Solle, Geke van der Bij, Annelies van der Velde, Mireille Wierda en Martin Komrij. Op de foto ontbreken Paulien Jongsma en Kees de Wit. (klik voor vergroting)

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen