Nog een jaar en dan in Marum samen naar school

ditisWesterkwartier

MARUM-Volgend jaar na de zomervakantie gaan de kinderen van de christelijke en openbare school na meer dan 100 jaar weer samen naar school. In ieder geval samen in één gebouw. Vandaag is de bouw van het Integraal Kindcentrum (IKC) in Marum officieel van start gegaan. Wethouder Elly Pastoor sloeg samen met twee kinderen van CBS De Bron en OBS De Springplank de eerste paal. Naast kinderen van beide genoemde scholen waren ook kinderen van opvang Het Zonnetje aanwezig, evenals vertegenwoordigers van toekomstige gebruikers: de GGD en de muziekschool dat tegenwoordig KunstKwartier heet.


Het Integraal Kindcentrum komt te staan op het huidige trainingsveld van voetbalvereniging SV Marum op Sportpark De Holten. Ter vervanging van het huidige trainingsveld is er een nieuw kunstgrastrainingsveld aangelegd en zijn de andere velden verbeterd, hierdoor is er voldoende capaciteit voor de toekomst.

Het IKC krijgt twee bouwlagen en beslaat ongeveer één derde van het beschikbare schoolterrein. Het is een energieneutraal ontwerp, wat ruimschoots voldoet aan de toekomstige Bijna EnergieNeutraal Gebouw (BENG) eisen. Het gebouw wordt verwarmd, gekoeld en geventileerd met elektriciteit. Vrijwel alle energie die benodigd is, wordt opgewekt met 414 zonnepanelen op het dak. De strenge eisen van “frisse scholen” staan garant voor een gezond binnenklimaat met optimale ventilatie. In de buitenruimte bij het gebouw is plaats voor pleinen, speelzones, fietsenstalling en waterberging. Er wordt rekening gehouden met voldoende schaduwplaatsen en groene inpassing. Het plan is door Kristinson-architechten ontworpen en aannemer Dijkstra Draisma gaat het uitvoeren. Het ontwerp en de bouw kosten 6,6 miljoen.

Naar verwachting kunnen de gebruikers na de zomervakantie van 2022 in het nieuwe gebouw. De leerlingen gaan dan wel samen naar school maar ouders kunnen nog kiezen voor De Springplank of De Bron. In 2018 werd er door de toenmalige gemeente Marum in de Kruisweg met belanghebbenden over de plannen gesproken.

Wethouder Pastoor in gesprek met toekomstige gebruikers van het IKC in Marum.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen