Laatste kerstcadeau van PvdA Marum

ditisWesterkwartier

NUIS-Ondanks de kou is bestuurslid Henk Onrust van museum ‘t Rieuw maar wat blij met de nieuwe vriezer die hij vanmorgen door de PvdA fractie van Marum kreeg aangeboden. Het is het laatste kerscadeau van de PvdA fractie Marum want na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november bestaat ze niet meer. Het kerstcadeau is in plaats van de kerstpakketten die de raadsleden van Marum altijd kregen. De PvdA verdubbelt het bedrag dat daar voor staat.

De PvdA houdt geregeld bijeenkomsten in ‘t Rieuw en kwam er zo achter dat de vaatwasser kapot was. Dat leek hen wel een mooi cadeau voor het museum, maar dat probleem was al weer gefikst. De vriezer moest wel nodig worden vervangen. “Hij is een stuk kleiner, maar groot genoeg voor de poffertjes en gehaktballen. IJs hoeft er niet meer in, want daar stoppen we mee. Door stroomstoringen konden we twee keer alle ijsjes weggooien. En als je vijf soorten hebt, willen kinderen net die ene die er niet is. Die onrust willen we niet meer,” aldus het bestuurslid.

Het kerstcadeau wordt al vijf jaar op rij besteed aan een goed doel. Zo hebben in de loop der jaren Bunga Pala, het consultatiebureau in De Wilp, de Vrijborg, de Voedselbank en het Cleanteam van de Hermanshoeve een bedrag gekregen. Maar daar is nu een eind aan gekomen.

De PvdA maakt trouwens volgende week de lijsttrekker bekend voor het hele Westerkwartier. Het museum opent op 1 mei weer de deuren op donderdagmiddag en de zaterdag en de zondag. Thema dit jaar is aardappelen en kippen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een film over rietdekken. Rietdekker Dirk Stuut uit Boerakker speelt daarin de hoofdrol. De film is straks te zien in ‘t Rieuw.

De onrust van ijsverkoop wil ’t Rieuw niet meer.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen