Wobbe en Antje 60 jaar getrouwd: bloemen en brief van de Koning

ditisWesterkwartier

MARUM-Wobbe Mellema (83) en Antje Mellema-van Dijk (78) uit Marum vierden vandaag thuis hun 60-jarig huwelijksjubileum. Veel bloemen, gebak, een borreltje, bezoek van burgemeester Kosmeijer, van  Hans Koenders en Tieme Kiesbrink namens de PvdA en een felicitatiebrief van de Koning.

“Dat de Koning, die bij de olympische spelen is, toch nog aan ons denkt vind ik wel mooi”, laat Wobbe weten. Met burgemeester Kosmeijer haalde
hij herinneringen op over vier jaar geleden. Kosmeijer zou voor het eerst als burgemeester een koninklijke onderscheiding uitreiken. Wobbe en Antje, de familie en genodigden zaten klaar in de raadszaal. Maar toen het moment daar was weigerde Wobbe het lintje. Hij vond dat mensen die veel meer hadden gedaan daar niet de erkenning voor krijgen die ze verdienen. Vrijwilligerswerk hoort normaal te zijn.

“Wat ik toen ook had moeten zeggen is dat ik het er niet mee eens ben dat er onderscheid in rang en stand wordt gemaakt bij koninklijke onderscheidingen”.
Op de vraag van Antje of het nog wel een keer in Marum is voorgekomen, antwoordde Kosmeijer dat de weigering uniek was in Nederland. “Het is zelfs nog op het journaal geweest. Het is altijd moeilijk. Aan de ene kant pols je of iemand een onderscheiding wil, aan de andere kant wil je de uitreiking voor het verrassingseffect geheim houden”.

Wobbe legde vier jaar geleden uit waarom hij het lintje weigert.

Zestig jaar geleden was het weer nog slechter dan vandaag. Wobbe, afkomstig uit Opende, vertrok met Antje en een kameraad in een auto vanaf het Boereveld naar het gemeentehuis. “Het was spekglad. In een bocht gleden we van de weg af. We kwamen nog maar net op tijd op het gemeentehuis aan”.

Antje en Wobbe hebben elkaar in uitgaanscentrum De Kruisweg leren kennen. Tijdens het dansen was het liefde op het eerste gezicht. Het paar trouwde op zaterdagochtend, dan was het goedkoper dan door de week. Wobbe werkte toen bij kruidenier Wiebe van Wijk (later Broels). “Die vond het niet fijn dat ik op de drukke zaterdagochtend vrij nam. Je ging in die tijd met boekjes voor de boodschappen langs de deuren en bracht later de boodschappen rond.”
Wobbe en Antje kregen twee dochters en genieten nu van twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen