Taxichauffeur Sijtse al 40 jaar zingend achter het stuur

ditisWesterkwartier

NUIS/NIEHOVE-Taxichauffeur Sijtse Scheeringa (66) uit Niehove zit al 40 jaar zingend achter het stuur. Daar is ook alle reden voor, want in al die jaren heeft hij nog geen deukje opgelopen. Hij begon met het vervoer van schoolkinderen voor Birza uit Zuidhorn. Tegenwoordig geven de passagiers voor zorgboerderij Golden Raand hem veel plezier in zijn werk. Naast zijn chauffeursbestaan is hij muzikant bij Zuver Scheerwol.

Sijtse reed eerst op een vrachtwagen, maar na een zwaar motorongeluk belandde hij met een verbrijzelde heup in revalidatieoord Dilgtzigt van Beatrixoord. “Hier leerde ik de eerste akkoorden spelen op een gitaar. In Niehove, waar ik sinds mijn trouwen woon, zijn veel muzikanten die regelmatig repeteren. Tijdens een repetitie vroegen ze of ik ook kon zingen. Zo ben ik de muziek in gerold.” Sijtse heeft diverse CD’s uitgebracht en treedt tegenwoordig op met Zuver Scheerwol. Zijn passagiers horen tijdens de rit vaak nog eerder dan Sijtse dat hij op de radio is.

Unicum

Het 40-jarig jubileum mag in deze ZZP tijden ook wel een unicum worden genoemd. Voor directeur Bauwina Dalstra reden om de chauffeur die het langst bij haar in dienst is in de bloemetjes te zetten. “Ik werd door mijn vrouw met een smoes vrijdagmiddag naar de zorgboerderij Golden Raand in Noordwolde gelokt. Zij vierden het 15-jarig bestaan en hadden mij ook uitgenodigd. Maar ik kon niet vanwege een bruiloft. Toen mijn vrouw nog schoenen in de stad wilde kopen en zei dat we nu ook nog wel even langs Noordwolde konden gaan, begon het mij te dagen.”

Op de zorgboerderij werd Sijtse onder meer opgewacht door zijn familie, passagiers die hij dagelijks vervoert, Bauwina Dalstra en wethouder Bakker van de gemeente Zuidhorn. Op zijn bus staat nu voortaan de volgende toepasselijke tekst: ‘Voor muziek en taxi, is Sijtse al 40 jaar in actie.’ Sijtse dankte alle aanwezigen uiteraard met het zingen van lied.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen