Juf Greet neemt afscheid van ‘t Sterrenpad in Nuis

ditisWesterkwartier

NUIS-Juf Greet Smid neemt na 23 jaar afscheid van ‘t Sterrenpad. Met de nadruk op ‘juf’, want hoewel ze de laatste jaren Intern Begeleider was, voelt ze zich nog altijd juf. In maart 1998 nam ze de klas van meester Gurbe over op De Kring in Niebert. “Ik was 24 jaar en had het in het begin best moeilijk. Maar het is goed gekomen. Ik heb zelfs nog contact met kinderen uit deze groep”, vertelt Greet, die naar een school in Oude Pekela vertrekt.

Ze prijst de school waar ieder kind welkom is. “Samen met meester Wim, juf Lia, juf Janny en Adrie van ‘t Molenhofje hebben we een prachtige school neergezet. Van een plaatselijke school is het gegroeid naar een regionale school waar iedereen mag worden gezien. We zijn het voorbeeld in de regio van ons unieke pedagogische klimaat. Hoogtepunt is wel dat we samen met De Coepel en de Jonge Hondenhoek uit Midwolde naar het prachtige gebouw in Nuis zijn verhuisd.”

Op haar nieuwe werkplek combineert juf Greet haar werk als Intern Begeleider met coaching in de klas. “Kan ik toch weer even juf zijn, “aldus Greet. Door corona is alleen afscheid genomen van de school. Ze is van plan om in juni een reünie te organiseren voor leerlingen en leerkrachten die bij de school betrokken zijn geweest en waar ze mee heeft samengewerkt.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen