Leekster Lente Loop luidt voorjaar in met honderden lopers

ditisWesterkwartier

LEEK-De Leekster Lente Loop is op de eerste dag van de lente van start gegaan met honderden lopers. Niet tegelijk maar maximaal met z’n tweeën en op anderhalve meter afstand. Het loopfestijn vindt sinds 1989 plaats en kon vorig jaar niet doorgaan wegens corona. “Superleuk dat het dit jaar mogelijk is,” aldus Jikke, die samen met Susan op de eerste dag 10 kilometer heeft gelopen. De Lente Loop is over een week uitgesmeerd en kan tot en met zondag 28 maart worden gelopen.

Kea de Boer is lid van de commissie Leekster Lente Loop van Loopgroep Nienoord. “We hebben besloten om het dit jaar op deze wijze door te laten gaan. Daar hadden we wel toestemming voor nodig van de gemeente Westerkwartier. Door een week voor de loop uit te trekken kunnen deelnemers de afstanden individueel of met zijn tweeën afleggen. Vanochtend telden we rond de 150 deelnemers. Ik ben om 16.00 uur nog even wezen kijken, maar zag niemand in de regen.”

Nieuw dit jaar is dat deelnemers een medaille krijgen uitgereikt. Alle ander jaargangen kregen de deelnemers een tegeltje. Die van vorig jaar staan nog in de schuur van Kea. “Wellicht dat we die nog een keer kunnen gebruiken en een sticker over de datum kunnen plakken. Is het meteen een collectors-item”. Kea is altijd druk met het organiseren van de Lente Loop waardoor ze geen tijd heeft om hem zelf te lopen. Dat is nu anders: vrijdag gaat ze voor de 10 kilometer!

Susan(31) en Jikke(33) doen al vanaf de basischool mee. Jikke “Het is echt leuk dat het mogelijk is. We hebben veel getraind en hadden geen moeite met de afstand. Vorig jaar waren we van plan de halve marathon te lopen, maar we hebben nu 10 kilometer gelopen.”

Op de site van de Loopgroep Nienoord zijn foto’s te bewonderen en zijn de uitslagen te lezen. De uitslagen geven de deelnemers in alle eerlijkheid door. Niet dat er veel te sjoemelen valt met apps als strava of de gpx-data.

Er kon gekozen worden uit diverse afstanden: (2 x) 21 of (2x) 5 km

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen