Appartementen in De Wilp voor de Kerst gereed

ditisWesterkwartier

DE WILP-In de voormalige woonwinkel van Gatsonides worden 12 appartementen gerealiseerd. De eerste bewoners kunnen er al voor de kerstdagen in. In samenspraak met de buurt en onder leiding van Dorpsbelangen is het plan voor de appartementen uitgewerkt. Vier woningeenheden hebben een zorgbestemming. “Auke had dit goed gevonden,” zegt Dinie Gatsonides die even poolshoogte komt nemen vanuit haar tuin.

In een rap tempo wordt gewerkt aan de realisatie van de wooneenheden. Dat staat in schril contrast met de planvorming die twee jaar heeft geduurd. Er is zorgvuldig overleg gepleegd met de buurt. Onder leiding van Dorpsbelangen zijn bijvoorbeeld in groepjes bouwtekeningen ingevuld. In eerste instantie zou het pand geschikt worden gemaakt voor een zorgfunctie met begeleiding vanuit de naastgelegen ‘ beheerderswoning’. Dat gaat niet door en de woning met drie slaapkamers wordt binnenkort opgeknapt en ook verhuurd. De appartementen beschikken over een ruime woonkamer met keuken, slaapkamer, douche-en wasmachine ruimte, toilet en vloerverwarming. Huurders komen in aanmerking voor een huurtoeslag.

Woonadviescommissie

De Woonadviescommissie (WAC) van de gemeente heeft adviezen gegeven over het plaatsen van bergingen en een ondergrondse afvalcontainer. Deze commissie bestaat onder meer uit bouwondernemers en architecten en stelt haar kennis beschikbaar als het om bouwen en inrichten van terreinen gaat. Het is dan vervolgens aan de gemeente om deze adviezen op te volgen.

Secretaris Wim de Boer van Plaatselijk Belang Vooruitgang De Wilp: “Voor de leefbaarheid van De Wilp is het mooi dat het pand nu een invulling heeft gekregen. De Wilp kent drie zorginstellingen die de bewoners van de vier zorgappartementen kunnen begeleiden. Toekomstige bewoners wonen landelijk aan de rand van het dorp. De supermarkt bevindt zich op een steenworp afstand. Het is de bedoeling dat er een mix van jong en oud in de appartementen komt te wonen”.

Wie belangstelling heeft voor een appartement en een kijkje wil nemen kan bellen met Joeri Schuiling (06-50460488) of een e-mail sturen: verhuur@schuiling.nl

Over het pand is eerder een artikel verschenen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen