Wegwijzer en Dorpel in De Wilp samen verder

ditisWesterkwartier

DE WILP-Het is een wens van Plaatselijk Belang Vooruitgang De Wilp om te komen tot een Integraal Kind Centrum (IKC) in De Wilp. Al bij de oprichting van de onderwijsstichting Quadraten werd gesproken over het samengaan van de scholen De Wegwijzer en De Dorpel in De Wilp. Op 1 augustus is het zover. In de kerstvakantie is achter de Wegwijzer een unit met vier lokalen gebouwd, die verbonden is met de huidige school. Op 1 augustus, na de zomervakantie, worden de scholen samengevoegd. Kindercentrum Babbel wordt in de komende maanden overgenomen door Stichting Quadraten Kinderopvang, waardoor opvang en onderwijs in De Wilp vanuit één organisatie aangeboden worden.

Tien jaar geleden telden beide scholen ieder rond de 70 leerlingen. Om een school voor de toekomst in het dorp te houden is samenwerking van belang. En dat gaat lukken. Het gebouw van De Wegwijzer is nu zelfs te klein voor een volwaardig Integraal Kind Centrum. Bij de start blijft de opvang van de kinderen van 0 tot 3 jaar op de locatie van voorheen kindercentrum Babbel aan de Meester Nennstiehlweg. De peuters en de BSO komen al wel in het gebouw van de huidige Wegwijzer.

Directeur Anneke Sijtsema van De Wegwijzer vertelt dat er sprake is van een goede samenwerking. “De teams hebben de afgelopen twee jaar goed met elkaar overlegd. Door de BSO, die in De Wegwijzer zat, en de peuterspeelzaal in de De Dorpel kenden ze elkaar al goed. Het klikt onderling en we blijken dezelfde visie op onderwijs en opvang uit te dragen. We worden straks echt één IKC,” benadrukt Anneke.

Het IKC in De Wilp is het eerste Integraal Kind Centrum van de onderwijsinstelling Quadraten. Het komende schooljaar zal Anneke Sijtsema verantwoordelijk zijn voor de school binnen het IKC en Laura Roffel voor de kinderopvang. Zij gaan samen de samenwerking in het IKC verder vorm geven. De naam van de nieuwe school is al bekend, maar wordt over enkele weken feestelijk onthuld.

De nieuwe unit achter de Wegwijzer in De Wilp. Kan zo verplaatst en achter een andere school worden gezet.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen