Aardbeien drive-in groot succes

ditisWesterkwartier

TOLBERT-De aardbeien drive-in in Tolbert is een groot succes. “We hebben het op sommige dagen nog nooit zo druk gehad,” aldus Jan de Jong. “Het is soms een gekkenhuis, maar er zijn ook rustige momenten. Dat geeft ons weer de tijd om aardbeien te plukken of de wafels en ijsjes aan te vullen.” De kramen zijn nu zo neergezet dat mensen vlot geholpen worden. Sommigen stappen uit de auto, maar dat is in deze coronatijd niet de bedoeling.

De Jong Aardbeien aan de Holm in Tolbert heeft de kwekerij omgetoverd tot een aardbeien drive-in. Auto’s kunnen makkelijk het terrein oprijden en krijgen bij het bedrijf vanuit de eerste kraam door het raampje de heerlijke aardbeien van de Jong aangereikt. Ook fietsers krijgen zo hun producten. Een klein eindje verder rijdend kom je bij de tweede kraam waar wafels met aardbeien en koffie of thee net zo worden aangereikt. En heerlijk aardbeienijs, jams, honing van de bijen of seizoensfruit.

Een drive-in zat al langer in de pijplijn, maar door de corona zijn de plannen in een versnelling geraakt. Jan de Jong: “Een bevriende collega in het midden van het land opende een drive-in in the middle of nowhere. Dat bleek een doorslaand succes. Veel mensen komen langs voor zijn aardbeien en lekkernijen. Op deze manier kunnen de aardbeien en andere producten veilig overhandigd worden met in acht neming van de 1,5m maatregelen”.

De weg naar de drive-in plek is verbreed. Je rijdt een rondje om de kassen en hoeft niet te keren. Auto’s kunnen elkaar makkelijk passeren. Onderweg passeert u de prachtige bloemweides. Deze drive-in is ook geschikt voor fietsers.

De drive-in is dagelijks geopend. Alleen op vrijdag, zaterdag en zondag kun je ook genieten van wafels met slagroom of andere aardbei lekkernijen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen