50 zonnebloemen aan één plant in De Wilp maar geen prijs

ditisWesterkwartier

DE WILP-Klaas Geertsma, secretaris van de Buurtvereniging Schoolstraat, belde op dat in de straat een zonnebloem vijftig bloemen telde. “Vijf?” “Nee, vijftig stuks,” zei hij met nadruk. Trotse eigenaren van de zonnebloem zijn Keimpe en Reina Veenstra. “Alleen water gegeven en dagelijks goedemorgen en welterusten gewenst,” aldus Keimpe.

Ieder jaar deelt Wim van Smeerdijk aan de bewoners van de Schoolstraat zonnebloemen uit. Klaas: “Stekjes van acht tot tien centimeter. Aan het eind van het seizoen wordt gekeken wie de hoogste heeft.” Dat bleek met 3,52 centimeter Wim zelf te zijn. De zonnebloem van de familie Veenstra haalde 3,38 meter. “Tja en dan hebben we geen prijs,” zegt Keimpe.

De zonnebloemactie is een initiatief van de buurtvereniging. Volgende week organiseren ze in de straat een barbecue. Daarnaast is het stampottenbuffet ieder jaar vaste prik. Klaas vertelt dat er in het verleden ook wel uitstapjes werden gemaakt. Maar wegens gebrek aan belangstelling vinden deze al een tijdje niet meer plaats.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen