Zullen de kinderen ooit weer dansen in discotheek Pruim?

ditisWesterkwartier

ZEVENHUIZEN-De beide schooldirecteuren hebben er gedanst en de wethouder heeft er gedanst (en gesjanst). Wie heeft er niet gedanst tijdens de gloriedagen van discotheek Pruim in Zevenhuizen? Jan Willem Slotema in ieder geval wel. Het maakt hem en alle inwoners van Zevenhuizen diep triest dat alleen nog een bouwval rest van de ooit zo swingende tent. Meer dan 200 kinderen maakten fleurige tekeningen voor het gebouw die de teloorgang sinds 1 april voor een deel bedekken.

“Nee het is geen grap dat we spandoeken plaatsen, want om de verpaupering valt niet te lachen,” zei Jan Willem Slotema tijdens zijn toespraak voorafgaand aan de onthulling. Hij vestigt nog zijn hoop op waarschuwingen en dwangsommen tegen de eigenaar om de gebouwen op te knappen of te slopen. Die laat tot nu toe niets van zich horen.

Dat doen de kinderen wel die de hoop uitspreken dat het gebouw er ooit weer anders uit komt te zien. Gerelateerd aan de vier jaargetijden hebben ze vrolijk gekleurde tekeningen gemaakt. Hier en daar een poppetje dat aan het dansen is. Zullen ze ooit, net als hun directeuren Gerda Lublink (Cbs De Delta) en Maria Luimstra (Obs Het Veenpluis), uit hun dak kunnen gaan in een nieuwe discotheek?

Als het aan wethouder Geertje Jacobi-Dijkstra ligt wel. Als wethouder valt Zevenhuizen onder haar verantwoordelijkheid. “Ook ik heb hier gedanst en gesjanst en fijne herinneringen liggen. Het gaat me persoonlijk aan het hart als ik zie hoe het gebouw er nu bij staat. Ik zal er alles aan doen om het te veranderen”. Dat je dit niet zomaar even oplost, daar is ze inmiddels ook wel achter.

Jan Willem Slotema spreekt de hoop uit dat het met de verpauperde gebouwen van de voormalige discotheek ooit weer goed komt.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen