Vogelkijkhut Marumerlage biedt fantastisch weids uitzicht

ditisWesterkwartier

MARUM-De poort van Groningen noemde gedeputeerde Henk Staghouwer de Marumerlage. Op dat moment trok hij samen met Rieks van der Wal, Hoofd Staatsbosbeheer Groningen, het doek van het naambord van de vogelkijkhut De Stins. De hut biedt een fantastisch weids uitzicht over het vier jaar oude natuurgebied. “Ik hoorde dat hier al orchideeën staan,” zei Van der Wal. Er is in ieder geval al een rivierkreeft gesignaleerd. Dat meldde Menzo de Groot van het NDCE die ‘lessen’ aan basisschoolleerlingen in het gebied verzorgt.

Voor Hans Koenders uit Marum was de opening op vrijdag 29 maart van de vogelkijkhut samen met de boswachters Nico Boele en Marieke de Boer hun ‘finest moment’. Hans legde uit dat het nog veel moeite heeft gekost om de financiering rond te krijgen. “Een crowd fundactie mislukte. Bij de provincie liepen we tegen de bureaucratie aan. Maar gelukkig hebben we dankzij bijdragen van provincie, gemeente en staatsbosheer nu een prachtige kijkhut.”

De hut heet toepasselijk Stins en dat is een knipoog naar de Stinswier die ooit in Marum heeft gestaan. Bedrijven als Funderingstechniek Marum en Wiersma Partners in Tolbert hebben net als architectenbureau Van Manen en Swart uit Drachten belangeloos meegeholpen.

Wat let je om ook te genieten van een prachtig natuurgebied. Parkeren kan aan de Parallelweg langs de A7. Vervolgens wandel je door het gebied en kom je uit bij de kijkhut.

Rieks van der Wal Hoofd Staatsbosbeheer Groningen (links) tijdens een onder onsje met gedeputeerde Henk Staghouwer.


Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen