Wie bedot wie bij lintjesuitreiking Marum

ditisWesterkwartier

MARUM-Echtgenotes die zeggen dat ze gordijnen gaan uitzoeken of een lunch voorbereiden. Bestuursleden van Plaatselijk Belang De Wilp en de Motorclub die zeggen dat de ander een lintje krijgt. Met maar één doel: ’s morgens op tijd op het gemeentehuis zijn voor de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding. En wonderbaarlijk lukt het elk jaar weer.

Vanmorgen heeft burgemeester Kosmeijer van de gemeente Marum Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt  aan de heren Arend Hinne Bron, Menno Strikwerda, Sake Albert de Vries en Jan Tienstra. Ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Al eerder dit jaar werd een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Jan Herman Veenstra.

Arend: “Mij was gezegd dat ik om half tien van huis zou worden gehaald om de uitreiking van een onderscheiding aan Menno bij te wonen. Ik dacht nog wel ‘waarom word ik opgehaald, ik kan zelf wel naar het gemeentehuis komen’. Tot het moment dat ik de raadszaal binnenstapte had ik niets door. Toen ik mijn vrouw zag zitten wist ik het en werd ik een beetje emotioneel.” Net als Menno kreeg hij een onderscheiding voor zijn jarenlange verdienste bij de Motorclub Marum en Omstreken (M.C.M.O.)

Bij Sake Albert de Vries en Jan Tienstra uit De Wilp ging het precies zo. Ze togen naar het gemeentehuis omdat de ander een lintje zou krijgen. Sake en Jan hebben onder meer vele jaren deel uitgemaakt van de vereniging Plaatselijk Belang De Wilp. Ze zijn dit jaar na respectievelijk 25 en 30 jaar teruggetreden. Maar achter de schermen werken ze nog steeds mee en ijveren ze voor meer woningbouw in De Wilp.

Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op Koningsdag staan ze langs de route waar ze misschien nog een hand krijgen van de Koning zelf.

Gerrit Havinga van de gemeente Marum legt aan de hand van een kaart uit waar de gedecoreerden staan in Groningen om de Koning voorbij te zien komen.

 

 

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen