Muzikanten Dindua Oldekerk in de bloemetjes gezet

ditisWesterkwartier

OLDEKERK-Niet vijf, tien of twintig, maar liefst veertig  jaar zitten Sietse Vogelzang en Hillie Anneke-Tjoelker in de muziek. Dat vonden de eerste en tweede jaars kinderen die aan het begin van hun muzikale carrière staan wel heel lang. De jubilarissen werden zaterdagavond door voorzitter Dineke Katerberg van cmv Dindua uit Oldekerk tot ieders verrassing in de bloemetjes gezet. Dat gebeurde tijdens de muzikale wereldreis die het korps in de kerk van Oldekerk maakte.

Voor de huldiging vond een ontroerend optreden plaats van jonge kinderen die voor het eerst het podium betraden. Helaas moest een van hen verstek laten gaan door een fietsongeluk waarbij hij de tand door de lip kreeg. En dan kun je echt niet blazen aldus Jappie Kuipers die de muzikale leiding in handen had. Bij het liedje van ‘hallo allemaal’ van juf Ank zong het publiek uit volle borst mee.

Sietse kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. “Mijn vader zat in de muziek, dus ging ik ook in de muziek. Ik ben op 10-jarige leeftijd begonnen bij Oranje in Enumatil, maar speel sinds de fusie in Oldekerk,” vertelt Sietse. Vaderlief zit al meer dan zestig jaar in de muziek en kreeg daarvoor een speld bij Nil Sine Labore in Boerakker. Hij speelt in twee korpsen.

Hille Anneke-Tjoelker heeft een wervelende muziekcarriere bij Crescendo in Opende achter de rug. “Na dertig jaar veel oefenen en over de wereld reizen wilde ik het wat rustiger aan doen. Nu maak ik hier bij Dindua een muzikale wereldreis op het podium in Oldekerk.” Bij beiden staat gezellig muziek maken voorop. Zowel de muzikanten als het publiek kwamen wat dat betreft zaterdag aan hun trekken. De sfeer in de kerk was uitstekend. Wie weet spelen de jonge kinderen over veertig jaar in een groot Westerkwartier orkest, als alle verenigingen zijn gefuseerd.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen