Westerkwartier

Westerglas trekt de glasvezel stekker eruit

• Bladwijzers: 74 • Comments: 11758


MARUM-Niet dat de stekker er ooit in heeft gezeten, maar het bestuur van Westerglas ziet geen mogelijkheden meer om een eigen glasvezelnetwerk te realiseren. Gisteravond waren er 220 leden in Ons Centrum in Marum die deze teleurstellende mededeling van voorzitter Jan Hut en de overige bestuursleden te verwerken kregen. “We moeten onder ogen zien dat we het financieel niet rond krijgen,” aldus penningmeester Margreet Homan uit De Wilp.

Ze is bezig met het verslag van de avond als ze nog steeds enthousiast vertelt dat er nog vele ideeën en suggesties leven. “We hebben niet genoeg leden. Als bestuur hebben we veel werk verricht. Op de vraag of er nog suggesties zijn kregen we veel respons. Daar gaan we mee aan de slag. Ons doel is snel internet, dat lukt niet op de wijze zoals wij die met een coöperatie graag willen. Maar wat mij betreft is de stekker er nog niet uit.” Margreet houdt moed en als ze ten onder gaat is het strijdend.

Voor de leden is het wel een kater dat Westerglas de zaak niet rond krijgt. Roel Postmus uit Nuis zou voor een groot bedrag garant staan als het bestuur met een haalbaar plan zou komen. “Ze hadden voor de zomer meteen de schop in de grond moeten steken. De eerste aansluiting kost een miljoen, de tweede een half miljoen en ga zo maar door. Als er eenmaal een glasvezel langs je deur loopt krijg je iedereen wel mee”, aldus een van de aanwezigen.

Snelinternetgroningen plaatste een kabelhaspel met hun naam voor de ingang van Ons Centrum. Bij hen kunnen mensen in het buitengebied zich aanmelden voor een gratis aansluiting. Rodin uit Hoogkerk verzorgt deze aansluiting. Er is tussen het bestuur van Westerglas en de directie van Rodin diverse keren overleg geweest. Daarbij is ook de suggestie gedaan om Westerglas als internetprovider op de glasvezel toe te laten. Maar hier is door Westerglas niet op ingegaan. Het is een suggestie die Margreet mee gaat nemen, want hiervan hoort ze voor het eerst.

74 aanbevolen
1 notes
1758 views
bookmark icon

One thought on “Westerglas trekt de glasvezel stekker eruit

    Geef commentaar

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *