Vier generaties Mellema in Marum

ditisWesterkwartier

MARUM-Met de geboorte van Elina van der Heide op 21 juli bestaat het geslacht Mellema in Marum nu uit vier opeenvolgende generaties: Anneke Mellema (77), Wietske (60), Marijke (32) en Elina. Anneke was er vroeg bij toen ze op 17 jarige leeftijd haar dochter kreeg van Wobbe Mellema. Dat was trouwens kantje boord. Toen ze zwanger was werd ze bewusteloos aangetroffen door een koolmonoxide vergiftiging.

Anneke was werkzaam bij het accountantskantoor Faber/Mulder aan de Kruisweg. Toen ze zwanger raakte van Wobbe trouwde het paar en ging  boven de kleuterschool aan de Kruisweg wonen tegenover dokter Piest. Naast de dokterspraktijk bevond zich het accountantskantoor waar Anneke werkte. De ‘kachelerij’  functioneerde volgens Wobbe niet naar behoren en Anneke werd vergiftigd door koolmonoxide. Ze werd net op tijd door haar werkgever gevonden.

Voor Piest woonde dokter Kinds in de praktijk. Toen Wietske eenmaal was geboren brandde er in verband met de voeding heel laat nog wel eens licht bij de prille ouders. Op een avond belde dokter Kinds tegen middernacht aan om te kijken of alles goed ging met het jonge paar. ‘Ik dacht ik zie zo laat nog licht branden’. Dat zijn toch andere tijden waarin de huisartsenposten nog niet bestonden. Over andere tijden gesproken: al het personeel van het accountantskantoor kreeg steevast elk jaar een bonus van 1000 gulden herinnert Wobbe zich.

Deze foto werd 32 jaar geleden gemaakt van Wietske, oma Wietske van Dijk, Marijke en Anneke. Oma Wietske werd 84 jaar. Vijf generaties die nog in leven zijn is een zeldzaamheid.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen