Overleven in Boerakker

ditisWesterkwartier

BOERAKKER-De koorts neemt langzamerhand toe in Boerakker waar op zaterdag 13 oktober voor de 24ste keer de Survivalrun wordt georganiseerd. In en rond het dorp verrijzen steeds meer klim- en klauterapparaten waar deelnemers voor de sport en voor de lol proberen te overleven. De inschrijving is inmiddels gesloten en voor de diverse categorieën hebben zich meer dan duizend sportievelingen opgegeven. Er is slechts nog plaats voor mensen op de reservelijst.

Cordial was bijna twintig jaar de hoofdsponsor, maar daar is vanaf dit jaar een wijziging in gekomen.“Vanaf 2018 is Run X uit Groningen (voorheen Runnersworld) de nieuwe sponsor” vertelt voorzitter Wim Meilink “We gaan dit jaar reclame maken op een groot scherm, waar ook livebeelden van de survivalrun worden getoond.” De flyers en programmaboekjes zijn naar de ‘prullenmand’ verwezen. De organisatie heeft besloten zoveel mogelijk digitaal te gaan. “We merkten dat de boekjes niet werden gelezen”.

Het bestuur komt op het moment geregeld bijeen om de dag der dagen van het dorp voor te bereiden. Bijna niemand ontkomt eraan om zijn of haar steentje bij te dragen. Landeigenaren stellen hun grond te beschikking, inwoners van het dorp zijn op de dag zelf vrijwilliger voor het begeleiden van de verschillende wedstrijd en recreant onderdelen. De hindernissen moeten nog worden opgebouwd. Op de dag zelf zijn er 230 vrijwilligers in touw. En die staan er straks ook. Boerakker overleeft de Survivalrun wel, volgend jaar zelfs voor de 25ste keer.

Westerkwartier Kidsrun

Op donderdag 11 oktober vindt de Westerkwartier Kidsrun plaats, voor alle basisscholen uit de toekomstige gemeente Westerkwartier. Deze run wordt georganiseerd in samenwerking met de vier gemeenten Marum, Grootegast, Zuidhorn en Leek.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen