Venkel eerste verrassende product in Baby Groente Tas

ditisWesterkwartier

MARUM-De eerste van de 80 Baby Groente Tassen, die in Marum gratis worden uitgereikt, overhandigde Wethouder Harry Stomphorst vanmorgen aan de familie Peterson. Moeder Carla, vader Jacob en Kira (3), Lara (2) en Joa (4 maanden) proeven vandaag venkel. De Baby Groente Tas is de eerste weken niet alleen gratis, maar biedt ook verrassende groentes. Er zit genoeg in de tas voor een week en het recept is bijgeleverd. “In plaats van potjes gemalen groenten wennen kinderen aan de smaak van verse groenten en gaan ze later niet bij voorbaat naar McDonald’s. Uiteindelijk krijgen we in het Westerkwartier gezonde inwoners. Mede dankzij de groenten uit de kringlooplandbouw,” aldus Stomphorst, de man van Sterk Westerkwartier.

“In de tas zitten ook een blender en diepvriesdoosjes,” vertelt Anita van der Noord van de Stichting Kind en Voeding. Samen met de gemeente Westerkwartier en De Streekboer heeft zij het initiatief voor de Baby Groente Tas genomen. Ze wijst er op dat de groenten in de tas uit het seizoen komen. Naast venkel zitten er winterwortelen in de tas. Marumer baby’s kunnen zich hier aanmelden voor de tas. Het blijkt dat ouders ook meer groenten gaan eten dankzij de tas.

Acht weken krijgen de ouders die meedoen de tassen gratis aan huis bezorgd. Als de ouders daarna een abonnement afsluiten, kunnen ze de tas wekelijks afhalen bij De Streekboer in Leek. De Streekboer wil graag een afhaalpunt in Marum openen. Het is nog even afwachten of dat lukt voordat de proefperiode van de eerste deelnemers er op zit.

Dieuwke Blaauw is van De Streekboer, een organisatie van vijftig boeren, bakkers en akkerbouwers in Groningen, Friesland en Drenthe. “Wij vinden dat de weg van boer naar het bord eerlijker en duurzamer kan. Bij De Streekboer koop je rechtstreeks van de lokale producenten. Hun producten verzamelen wij voor je in een tas. Wij hebben inmiddels 2000 klanten en leveren wekelijks 600 pakketten met agrarische producten. De Baby Groente Tas, met biologische groenten, is er een van.” Met nog een week te gaan heeft De Streekboer met crowdfunding een streefbedrag van 450.000(!) euro opgehaald om zich verder te ontwikkelen. Nu nog een afhaalpunt in Marum.

Wethouder Harry Stomphorst biedt de Baby Groente Tas aan. Naast hem Anita van der Noord van de Stichting Kind en Voeding.
Baby Joa moet even wennen aan de wortel.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen