Tennistalent Jasmijn uit Niebert traint noodgedwongen thuis

ditisWesterkwartier

NIEBERT-Tennistalent Jasmijn Gimbrère (19) uit Niebert traint door de maatregelen rond het coronavirus noodgedwongen thuis. Door de week woont ze in Den Haag en volgt dagelijks trainingen bij tennisschool Intime in Zoetermeer. Dat ze talent heeft voor tennis bleek al toen ze met haar ouders, die beiden tennistraining gaven, de eerste ballen met een klein racket begon te slaan. Haar hele leven staat nu in dienst van tennis. Daarnaast volgt ze een opleiding psychologie aan de open universiteit.

Het is niet druk op de Carolieweg, waar voor haar ouderlijk huis oranje pionnen staan opgesteld. Behendig springt ze heen en weer. Op de getekende ladder maakt ze driftig kleine stapjes. Je ziet hoe fanatiek ze is. “Voor de komende tijd zijn alle toernooien geschrapt. Ik train nu thuis en wilde op de banen in de buurt trainen. Maar die zijn inmiddels op advies van de KNLTB gesloten.”

Haar eerste tennisschreden zette ze in Roden, waar haar ouders lid waren. Ze moest kiezen tussen gymlessen in Niebert of tennis, ze koos voor tennis. In de buurt ging ze steeds meer toernooien spelen.

Prof

Begin maart speelde Jasmijn op een toernooi in Tunesië. Het was voor haar de tweede reis naar het buitenland. Vorig jaar ging ze al naar Egypte. Ze kwam de kwalificatie door voor de eerste ronde, maar moest het in het hoofdtoernooi nipt afleggen tegen haar Tsjechische tegenstandster. Een tenniscarrière laat zich aflezen aan de resultaten die je op toernooien behaalt. In Nederland haalde ze verrassende resultaten door gerenommeerde tegenstandsters te verslaan. Ze staat in Nederland op de 44ste plaats.

“Ik speel als een van de weinigen heel aanvallend en dichtbij het net. Tennis is niet alleen technisch de bal zo goed mogelijk slaan, maar is ook een mentaal spel. Je moet je door de tegenstander niet van je stuk laten brengen. Ik heb door een supertie-break (beslissende set, red.) een aantal wedstrijden verloren. Ik volg nu ook mentale training om aan mijn ‘killersinstinct’ te werken.”

Investeren in toptalent

Haar tenniscarrière moet Jasmijn zelf bekostigen. Dat doet ze onder meer met prijzengeld dat ze krijgt als ze een toernooi wint. Daarnaast is ze op zoek naar sponsoren. “Als je voor een tenniscarrière kiest moet je met veel zaken rekening houden. Ik moest wel goede resultaten op de middelbare school halen, anders was het trainingsschema aangepast. Ik ga niet naar feestjes en wil in overleg met sponsoren uitvinden wat ik voor hen kan betekenen.”

Mocht er een bedrijf zijn dat in medewerkers investeert als toptalenten, dan kunnen ze Jasmijn als boegbeeld nemen. Op haar website is alle informatie te vinden. Hier is ze druk aan het trainen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen