Pasen is kermis in Marum en Ei Ei Westerkwartier

ditisWesterkwartier

MARUM-Pasen in het Westerkwartier betekent een scala aan activiteiten. Het meeste lawaai komt uit Marum, waar voor de 64ste keer de Paaskermis wordt gehouden. Het is een traditie die de familie Rudolphus van de Kruisweg in ere houdt. In het uitgaanscentrum vinden ook diverse activiteiten plaats.

Ei Ei Westerkwartier is een initiatief van de vier gemeenten in samenwerking met ’toeristische’ ondernemers. Vele ondernemers bieden een voorproefje van wat ze het komend seizoen hebben te bieden.  Dat gebeurt op paasmaandag voor het grootste deel op twee locaties: Fruitteeltbedrijf Oudebosch in Niehove en Struisvogelhouderij De Kreij in Boerakker. (Programma Ei Ei Westerkwartier).

Een andere traditie is het ontsteken van Paasvuren. In het Westerkwartier zijn in de weilanden rond de dorpen Tolbert (Mensumaweg en De Wissel), Zevenhuizen (Carolieweg), Aduard (Friesestraatweg), Midwolde (Traansterweg) en Niebert (Idsinghsweg) de takkenbulten hoog opgestapeld. Daar gaat op tweede paasdag de fik in. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Gewoon op het vuur af gaan, dat kan niet missen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen