Niets houdt Marumers met Outdoor Beweegpark meer tegen om te bewegen, ook sneeuw niet

ditisWesterkwartier

MARUM-”Laten we de opening van het Outdoor Beweegpark niet in de winter doen,” zei Jan Willem Hesselink. “Laten we het na de voorjaarsvakantie doen, kans op mooi weer en iedereen wil naar buiten.” Slechter had de opening afgelopen vrijdag van het park met hardloop- en wandelroute het niet kunnen treffen. De sneeuw viel met bakken uit de hemel, maar de glimmende toestellen van roestvrijstaal nodigen desondanks uit tot bewegen. Wethouder Stomphorst gaf het goede voorbeeld en opende het park dat op sportcomplex De Holten is gelegen.

De totstandkoming van het park kent een lange aanloop. Het grootste potje met geld, het park heeft bijna 100.000 euro gekost, is er dankzij het opheffen van het gemeentelijke zwembad in 2010. De gemeente Marum had het geld in beheer. De angst was groot dat met het ontstaan van de gemeente Westerkwartier het geld op de grote hoop zou verdwijnen. Dankzij Marumer Belang en de oud bestuursleden van het zwembad, Jan Willem Hessselink en Geert Kooijker, is het geld nu in Marum besteed. Samen met Janny Zuur hebben ze als projectgroep het park en de routes gerealiseerd en de Marumers in de gelegenheid gesteld ideeën in te leveren.
Voorzitter Jan Willem Vreeze van Marumer Belang benadrukte dat iedereen in Marum nu de kans heeft om te bewegen. “De baan is geschikt voor jong en oud en het is een fijne plek om elkaar te ontmoeten”. Hij dankte met name de inzet van de gemeente Westerkwartier om het park te realiseren. Wethouder Harry Stomphorst merkte op dat met het gebruik van het park inwoners van Marum meer gezonde jaren tegemoet gaan. “De zorg staat onder druk door te weinig bewegen. 1 op de 6 mensen zit ‘in de zorg’ . Als we niks doen is dat straks 1 op de 3,” aldus Stomphorst. Sneeuw of geen sneeuw, hij stapte op een van de apparaten om het park te openen.

Move To Health


Aan het park is ook een programma ‘Move To Health’ gekoppeld. Er komen informatiebijeenkomsten voor teams, sportclubs en individuele inwoners. Even de QR code scannen op het park en je hebt alle informatie. Op vrijdagmiddag kunnen belangstellenden gratis instructie krijgen over het gebruik van de apparaten, onder leiding van John Knol.
De uiteindelijke realisatie heeft plaats kunnen vinden dankzij de steun van de voormalige
Stichting Sport- en Zwemaccommodaties Marum, de gemeente Westerkwartier, het
Sportakkoord Westerkwartier, Sociaal Werk De Schans, Rabobank Noordenveld West Groningen, het leefbaarheidsfonds van Wold en Waard, het Postcodeloterij Buurtfonds en
de Rotaryclub Roden-Leek.

Trivia:

Vorige maand bood Harry Stomphorst de eerste baby groente tas aan en benadrukte het eten van gezond voedsel. In de voetbalkantine werd alleen kaas en worst geserveerd, geen vezeltje groente te bekennen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen