Meine en Sientje uit Jonkersvaart 60 jaar getrouwd

ditisWesterkwartier

JONKERSVAART-Half vier ‘s nachts lag het diamanten paar op hun 60 ste huwelijksdag vorige week woensdag 3 april op bed. Meine de Boer(87) en Sientje de Boer-Struiksma(80) houden nog een paar schapen, waarvan er eentje moest lammeren. “Een dikke ram kwam er maar niet uit. De veearts is tot diep in de nacht bezig geweest,” vertelt Sientje. Om 7.00 uur stonden ze weer naast het bed om de heuglijke dag te vieren. Zestig jaar geleden gaven zij en Meine elkaar het ja-woord.

Meine komt uit Doezum en ging na het trouwen met Sientje in Grijpskerk wonen. Hier hebben ze vier jaar gewoond tot ze zich definitief vestigden in en aan de Jonkersvaart, waar Sientje is geboren en getogen. Ze woont er met veel plezier. “Een fijne buurt, als er iemand ziek is wordt er een fruitmand geregeld.”

Meine, die al op zijn 13e bij de boer is begonnen met werken, wilde graag zelf wat vee met een stukje grond. ‘s Morgens om vier uur molk hij wel zeven koeien met de hand, voordat hij naar zijn werk ging. Hij heeft onder meer in de betonfabriek in Hoogkerk gewerkt en bij kabelspecialist Verkley.

Er werden drie kinderen geboren, Jellie, Gerrit en Sjoukje. Inmiddels genieten ze van zes kleinkinderen en zijn ze ook al overgrootouder. “We kunnen goed met elkaar opschieten,” vertelt Sientje als haar gevraagd wordt naar het geheim van een goed huwelijk. “Natuurlijk verschil je wel eens van mening, anders is het ook niet goed.”

Burgemeester Koos Wiersma kwam persoonlijk langs om het paar namens de gemeente een bos bloemen aan te bieden. Ook de Koning en Koningin lieten hun felicitaties overbrengen. Van de Commissaris der Koning kregen ze zelfs twee kaarten met een handtekening. In In de Klaver te Nuis is er feest gevierd.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen