Maisveld in Zuidhorn maakt plaats voor honderden woningen

ditisWesterkwartier

ZUIDHORN-Gemeente Westerkwartier en Dura Vermeer hebben overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van nieuwe woningen in woonwijk De Oostergast in Zuidhorn. De ondertekening van de overeenkomst tussen de gemeente en Dura Vermeer heeft donderdag 29 september 2022 in Zuidhorn plaatsgevonden. De verwachting is dat de verkoop van de eerste bouwkavels en woningen start in het 2e kwartaal van 2023. 

De gemeente heeft een stedenbouwkundig plan en een bestemmingsplan laten opstellen. Beide plannen liggen vanaf 5 oktober 2022 gedurende zes weken ter inzage. In het bestemmingsplan ‘Oostergast fase 2da-noord en fase 3a’ is ruimte voor ongeveer 240 woningen. Fase 2da-noord ontwikkelt de gemeente. In deze fase is ruimte voor ongeveer 60 woningen. Fase 3a, met ruimte voor ongeveer 180 woningen, ontwikkelt Dura Vermeer. Met dit plan bedienen beide partijen zoveel mogelijk doelgroepen op de woningmarkt. Van starters tot senioren en zowel huurders als kopers.

Hard nodig

Hans Haze, wethouder Woningbouw van de gemeente Westerkwartier: “Met deze ontwikkeling krijgt de woningbouw in De Oostergast weer een vervolg. Dat is hard nodig. De bouwkavels in De Oostergast zijn al enige tijd uitverkocht, terwijl de vraag naar nieuwe woningen in deze aantrekkelijke woonwijk groot is. Ik ga er van uit dat er vanaf de tweede helft van 2023 weer volop bouwactiviteiten zijn in De Oostergast.”

Marieke Mentink, directeur vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Met trots ontwikkelen en bouwen we het volgende deel van De Oostergast. Op basis van ruimte, groen en een gevarieerd woningaanbod werken we verder aan het dorpse karakter van de wijk. We kijken uit naar de volgende fase van de ontwikkeling.”

Voor belangstellenden en omwonenden organiseren de gemeente Westerkwartier en Dura Vermeer op korte termijn een informatiebijeenkomst.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen