Gratis Baby Groente Tas in Marum

ditisWesterkwartier

MARUM-In Marum start een proef met de Baby Groente Tas. Dit is een tas met groenten voor ouders/verzorgers om baby’s (vier tot en met twaalf maanden) gezonder te laten eten. Het idee voor de proef is ontstaan uit het doel van het Lokaal Preventieakkoord Westerkwartier om overgewicht terug te dringen. Hoe eerder baby’s in aanraking komen met groenten, hoe beter. Wethouder Harry Stomphorst: ‘‘De tas helpt ouders om verschillende groenten te geven aan hun baby. Als baby’s vaak verse groenten proeven, eten zij op latere leeftijd beter groente. Dat is winst, omdat in Nederland de meeste kinderen en volwassenen te weinig groente eten’’. Dus geen kant en klare potjes, maar echte zelf bereide verse groente.

De doelen en subsidiemogelijkheden van het Lokaal Preventieakkoord Westerkwartier waren voor Stichting Kind en Voeding aanleiding om te onderzoeken of er een proef van het Baby Groente Tas mogelijk was. Stichting Kind en Voeding werkt voor de proef samen met de gemeente Westerkwartier, het consultatiebureau van de GGD, de streekboer en de huisartsen in Marum. De komende maanden gebruikt de Stichting Kind en Voeding om de tas met inhoud te ontwikkelen. Vanaf begin van het nieuwe jaar zal de proef met de Baby Groente Tas daadwerkelijk starten.

Staafmixer

De Baby Groente Tas is een papieren tas. Wekelijks zitten er twee nieuwe groenten in de tas, met recepten waarin aangegeven wordt welke eventuele ingrediënten meer nodig zijn. Ook zit er een staafmixer in de tas om de groenten te pureren. Met één tas kunnen de ouders/verzorgers zeven maaltijden maken. Verder zitten er diepvriesbakjes in de tas waarmee de maaltijden in de vriezer bewaard kunnen worden.

Ouders/verzorgers kunnen de eerste acht weken gratis meedoen aan deze proef. Ouders/verzorgers worden begin van het nieuwe jaar geworven via het consultatiebureau en de huisartsen in Marum. Stichting Kind en Voeding organiseert voor ouders en verzorgers die mee willen doen een informatiebijeenkomst over de Baby Groente Tas.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen