‘Levensader’ 7huizen kost 6 tot 10 miljoen euro

ditisWesterkwartier

ZEVENHUIZEN-’Het nieuwe multifunctionele centrum is van levensbelang voor het dorp’. Het is een opmerking die deze week wordt gemaakt tijdens een doordeweekse vergadering van werkgroep mfc7huizen. Dat verklaart de gedrevenheid van de vijf mannen die sinds 17 juli vorig jaar plannen maken voor een multifunctioneel centrum op de plek van de ijsbaan. Ze doen het in een bewonderenswaardig razend tempo. Op 2 mei moet de voorlopige begroting met een bedrag tussen de 6 en 10 miljoen euro bij de gemeente worden in geleverd. Dat is binnen 8 maanden na de eerste vergadering! Als ze in Zevenhuizen wat in hun hoofd halen, dan gaan ze er ook voor.

Er is straks geen zaaltje meer in het dorp waar je een vergadering kunt houden,” legt Richard Kobes uit. “Het kerkgebouw ‘t Anker met zaal wordt gesloopt en maakt plaats voor achttien gelijkvloerse appartementen. Het hervormde verenigingsgebouw verdwijnt ook. Gymnastiekzaal De Til komt volgend jaar niet door de keuring. ‘t Wiekhuus met bibliotheek en peuteropvang heeft al jaren geleden de deuren gesloten.”

Kobes is als voorzitter de motor achter de stichting mfc 7huizen. De stichting maakt in opdracht van dorpsbelangen D.E.S., de Ondernemers Vereniging Zevenhuizen en de Stichting Promotie Zevenhuizen een plan voor een multifunctioneel centrum. Voor 6 miljoen euro moet er een energie neutraal gebouw van 3100 vierkante meter verrijzen met sportvoorzieningen en een evenementenhal, met een dorpshuisfunctie en een zorgplein. Voor tien miljoen euro kunnen de beide scholen van het dorp er ook in. “Maar die kunnen ons tempo niet bijbenen en zijn nog maar net een gesprek met elkaar aangegaan,” vertelt secretaris Jan Nieboer.

[quote]Als de leden niet met het plan kunnen instemmen, is het multifunctionele centrum van de baan. [/quote]

Volgende week beslissen de leden van de korfbalvereniging en de voetbalclub of ze met het plan kunnen instemmen. Het gebouw komt op de ijsbaan, waardoor het uitzicht biedt op de velden van de verenigingen. Als de leden niet met het plan kunnen instemmen, is het multifunctionele centrum van de baan. “Heel het dorp moet er achter staan,” aldus Kobes.

Op het moment vergaderen de heren drie keer per week. Ze krijgen inmiddels zelfs professionele ondersteuning. Ook de gemeente verleent alle medewerking nu het nog kan. Burgemeester Hoekstra heeft zich zelfs als eerste gemeld voor het opperen van stenen als het zover is. Dat multifunctionele centrum komt er wel.

 

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen