Drijvende kracht achter Marumer college vertrekt

ditisWesterkwartier

MARUM-Wethouder Hans de Graaf wordt tot ieders verbazing wethouder in zijn gemeente Tynaarlo. Zelf was hij ook verrast, want zijn ChristenUnie ging van twee naar een zetel tijdens de laatste raadsverkiezingen. “Ze hebben iemand nodig die tot tien kan tellen en weer terug, een financieel iemand. Net als hier word ik daar voor drie dagen wethouder,” aldus De Graaf. “De drijvende kracht achter het college vertrekt,” zegt partijgenoot Peter Holsappel bezweet, terwijl hij het gazon aan het verticuteren is.

Fractievoorzitter Hans Koenders van de PvdA en coalitiegenoot noemt het vertrek ‘heel bijzonder’. “Ik begrijp dat de man rondkijkt om te kijken wat hij in de toekomst gaat doen. Ik heb er wel een mening over, maar die roep ik niet van de daken.” Collega Harry Stomphorst (VVD) snapt de beweegredenen van De Graaf wel. “Hij zit straks zonder baan en grijpt deze kans aan. Voor Marum is het heel vervelend mede in verband met het IKC waar hij over gaat.” Harry houdt de hoop dat De Graaf dit dossier in combinatie met het wethouderschap in Drenthe netjes kan afronden. “Voordeel is dat we straks geen wachtgeld hoeven te betalen,” aldus Harry.

De coalitiepartijen gaan nu eerst overleggen over de situatie. Marum verkeert mede dankzij De Graaf in een financieel gezonde positie. “Ik ben bereid om het IKC dossier af te maken, maar dat moet met Tynaarlo worden afgestemd.”

De Graaf verlaat naar eigen zeggen Marum met een bloedend hart. “Het is nooit een goed moment om weg te gaan. Met de raad heb ik constructief samengewerkt. Bij het tot stand komen van de sportnota heb ik leuke contacten met de verenigingen opgedaan. En ik heb me hier vanaf het begin welkom gevoeld. Ondanks dat iemand zei dat ik van buiten kwam en zich afvroeg of we dat zelf niet konden doen.”

Dieptepunt voor de wethouder vormde het kunstgrasveld. “Eerst was het rubbergranulaat niet goed en we hebben de geluidsoverlast voor omwonenden niet goed gezien. Maar daar wordt nu hard aan een oplossing gewerkt.”

Dinsdag 17 april wordt De Graaf in Tynaarlo geïnstalleerd, 25 april vindt het afscheid in de raad van Marum plaats.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen