Kantoor van 1energielabel zuinigste gebouw van hele Westerkwartier

ditisWesterkwartier

LEEK-Bij binnenkomst in het nieuwe kantoor van 1energielabel.nl aan de Euroweg 11 in Leek gaat al wandelend in elke ruimte het licht aan. Het gebouw van 1energielabel is op energiegebied het meest efficiënt van het hele Westerkwartier: geen gasaansluiting, led verlichting, 400+ zonnepanelen op het dak en triple glas. Binnen zit een jong team klaar dat het verplichte energielabel ter plekke kan regelen en adviezen geeft over energiebesparingen en subsidies. Loop gerust binnen voor een kop koffie en bespreek de mogelijkheden van uw woning. Het bedrijf van Schuiling benadrukt dat voor iedereen de deur open staat, vooral oudere mensen vinden dit prettig. Jongeren regelen veel zaken via internet.

Grote kans dat u Joeri Schuiling (23) tegen het lijf loopt. Hij deed een opleiding in vastgoed en makelaardij toen het energielabel verplicht werd gesteld. “Ik heb toen een pittige opleiding gedaan naast school om woningen en bedrijfspanden te kunnen opnemen. Je kijkt naar tientallen punten van een gebouw zoals dubbel glas, muur-, vloer- en dakisolatie, zonnepanelen en de warmtevoorziening. We geven niet alleen energielabels af maar ook adviezen voor het verbeteren van het energielabel en weten ook welke maatregelen voor subsidie in aanmerking komen. We kunnen voor klanten namelijk ook gehele subsidietrajecten van A tot Z afhandelen.”

Joeri was in eerste instantie alleen voor familie, vrienden en kennissen in de weer, maar kreeg het steeds drukker. Vrienden haalden ook hun diploma’s en er werd een website opgezet. Nu zit een heel team van twaalf mensen klaar in een prachtig kantoor van 1energielabel.nl.

“Het energielabel is inzet van veel meer dan alleen de verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van de woning. Banken geven bij een gunstig energielabel korting op de rente. Voor gebouwen met een onzuinig energielabel is het moeilijk om de financiering rond te krijgen en dit gaat in de toekomst steeds strenger worden. Er wordt dan gekeken wat het kost om van bijvoorbeeld G naar A label te gaan”.

Verduurzamen met subsidies

Het bedrijf zoekt veel meer uit dan alleen het energielabel en advies voor het verbeteren hiervan. Het regelen van funda plattegronden voor makelaars, aardbevingsschade vergoedingen, subsidie trajecten en energiebelasting teruggaven, worden voor een gering bedrag uit handen genomen van particulieren, makelaars en vastgoedbeleggers. Nederland kent vele subsidiemogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning en gebouwen. Steek gerust uw licht op bij 1energielabel in Leek, ze weten er alles van.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen