Huisarts Boetje opent nieuwe praktijk in Marum

ditisWesterkwartier

MARUM-De scheidende dokter opende gisteren de spiksplinter nieuwe praktijk van Jeroen Boetje met doorknippen van een lint. Een symbolisch gebaar waarmee huisarts Geerdink een nieuw tijdperk inluidde voor het oude Groene Kruisgebouw aan de Langestraat. “Vier jaar geleden kwamen we elkaar toevallig tegen. Na je opleiding kwam je eerst twee dagen, toen drie dagen bij ons in de praktijk werken. Anderhalf jaar geleden besloot je hier huisarts te worden en nu staan we voor een prachtig mooie praktijk. Fenna en ik hebben het volste vertrouwen dat de praktijk, waar we ons met hart en ziel voor hebben ingezet, goed wordt voortgezet.”

De nieuwe praktijk van Jeroen Boetje is 2,5 keer zo groot als de praktijk in het ‘Witte Huis’ in Marum-West. Met meerdere behandelkamers is Boetje voorbereid op de toekomst. Steeds meer praktijkondersteuners vragen ook om meer ruimte. Huisarts Maaike Kampen, die aan de praktijk is verbonden, beschikt over een eigen spreekkamer. Maaike: “We zitten in een nieuw gebouw, maar de sfeer van gemoedelijkheid en betrokkenheid nemen we mee.”

Jeroen dankte in zijn openingswoord Wiebe de Wit van Bouwbedrijf Marum voor de verbouwing, die veertien dagen eerder klaar was dan gepland. “Jullie hebben tot ’s avonds laat nog doorgewerkt.” Niet alleen de bouwvakkers maar ook de trotse ouders van Jeroen en zijn vriendin Jelena Slump hebben hun steentje bijgedragen. Jeroen heeft veel zin om in het nieuwe gebouw aan de slag te gaan. “Het zal wel wennen worden voor iedereen. Er wordt nog geregeld opgenomen ‘met de praktijk van dokter Geerdink’.”

Fenna benadrukte dat ze het fijn vinden voor de patiënten en de medewerkers dat de praktijk zo goed is overgenomen. Ter herinnering aan de oude praktijk hangt er een grote foto van het ‘Witte Huis’ in het gebouw. “Zodat mensen zich toch een beetje vertrouwd voelen”, aldus Jeroen. Vertrouwd voelen de patiënten zich al wel, want wie je ook hoort is positief over de nieuwe huisarts. In drie jaar tijd hebben de Marumers hem al in hun hart gesloten.

Over het vertrek van Geerdink is eerder een artikel verschenen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen