Na de ijstijd geven sportacrobaten Adonis in Leek een lentegevoel

ditisWesterkwartier

LEEK-Rijdend over de zonovergoten Auwemalaan kun je je niet voorstellen dat hiernaast vorige week nog werd geschaatst. Sterker nog, op de parkeerplaats voor Sportcentrum Leek zijn groepen van Adonis druk bezig met sportacrobatiek. Het geeft meteen een heerlijk lentegevoel. Onder leiding van de coaches Anne Snijder en Nynke Bruinsma wordt druk geoefend. Adonis, met vestigingen in Leek, Drachten en Groningen, geeft ook online lessen. Maar als het kan oefenen ze samen in de buitenlucht, ook vorige week toen het nog zo koud was.

Nynke vertelt dat tijdens de eerste en tweede lockdown in de buitenlucht wordt getraind. “Wij ervaren dit als prettiger dan de online lessen. We kunnen nu beter begeleiden en zien wat er gebeurt. Als het regent gaan we ook naar buiten, als het te erg wordt gaan we hier onder het afdakje. Normaal oefenen we in het sportcentrum”. De buitenlessen zijn trouwens al in december begonnen. In verband met corona wordt er individueel geoefend. Het bouwen van piramides is er niet bij.

Anna licht toe dat er nu geen wedstrijden en shows plaatsvinden. Elke zaterdag en woensdag wordt er getraind. Wie meer wil weten over acrogym kan een kijkje nemen op de site van Adonis.

(Druk aan het oefenen op de parkeerplaats van Sportcentrum Leek/eigen foto)

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen