Visvliet

Haventje Visvliet omgetoverd tot pareltje

• Bladwijzers: 1431089


VISVLIET-Het haventje van Visvliet wordt omgetoverd tot een pareltje van het dorp, zo niet van het hele Westerkwartier. Er is een klein eilandje gecreëerd, waar straks op een bankje van het water en de omgeving kan worden genoten. Ook voor kanoërs die vanaf de eeuwenoude Lauwers het Visvlieterdiep op varen een aantrekkelijke pleisterplaats.

De kades van de oude haven lekten en er moest aanvullend onderhoud worden gedaan. “Reden voor de gemeente Zuidhorn de hele haven aan te pakken,” vertelt technisch beleidsmedewerker Wietze Westra. “De nieuwe beschoeiing is klaar, het bankje staat er al en aan de bestrating van de parkeerplaats wordt de laatste hand gelegd. Er komt ook nieuwe beplanting”. De renovatie van de haven kost 150.000 euro.

Op de site www.visvliet.com staat uitgebreide informatie over de haven. In de volksmond heet het ‘de opslag’ en het blijkt dat het pas in 1932 is aangelegd. Rond die tijd werden goederen, zoals turf, voor een groot deel over water vervoerd. Voor meer informatie: http://www.visvliet.com/2016/09/29/werkzaamheden-opslag/

143 aanbevolen
0 notes
1089 views
bookmark icon

Geef commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *