Centrumplan van Marum valt in duigen

ditisWesterkwartier

MARUM-Spoedoverleg op het gemeentehuis van Marum nu Zonnehuisgroep Noord een streep heeft getrokken door de nieuwbouw van De Hoorn. Hiermee valt een van de financiële peilers onder het centrumplan van Marum weg. Burgemeester Kosmeijer: “Vorige week zaten mensen van de Zonnehuisgroep Noord nog op de publieke tribune bij het presenteren van de plannen.”

De verslagenheid op het gemeentehuis is groot. Maandagochtend in alle vroegte kwam interim-directeur van de Zonnehuisgroep Noord, W. de Gooyer, vertellen dat er gedwongen wordt afgezien van nieuwbouw. Dit omdat het Waarborgfonds Zorg de plannen niet goedkeurt.

Er wordt nu overleg gepleegd met investeerder Chris Marinus, die zorg zou dragen voor de invulling van de onderverdieping van het gebouw, in vakjargon de plint. In de wandelgangen is de vestiging van een jumbo genoemd, naast de bibliotheek en een restaurant. Ook de woningcorporatie Wold en Waard schuift bij het overleg aan.

“Wat dit betekent voor het centrumplan kunnen we nu nog niet overzien. We hebben dit absoluut niet aan zien komen. Komende woensdag zou de raad beslissen over een gemeentegarantie voor het bouwen van de nieuwe De Hoorn. We zijn verbijsterd dat in zo’n laat stadium de nieuwbouwplannen worden ingetrokken,”  aldus burgemeester Kosmeijer.

De Zonnehuisgroep was nog niet voor commentaar bereikbaar.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen