Elley Pastoor wordt nooit geheelonthouder…

ditisWesterkwartier

WESTERKWARTIER-…daarvoor vindt ze het te gezellig om een wijntje te drinken. Maar de wethouder die onder meer ‘gezondheid’ in haar portefeuille heeft doet wel mee aan ‘dry january’ oftewel ‘Ik pas’. Net als de burgemeester en de andere wethouders, raadsleden en ambtenaren. “Ik ben veel op pad met de auto, dan drink ik sowieso niet. Maar nu werk ik door corona veel thuis en dan is een wijntje voor het eten en ‘s avonds wel heel lekker. Maar het valt me mee. Ik drink nu zelfs een alcoholvrij biertje, terwijl ik helemaal niet van bier hou”.

Waar Elly echt verbaasd over is, is dat ze veel beter slaapt. “Vaak ben ik rond een uur vijf ‘s nachts wakker. Ik dacht dat dat kwam van een hele dag naar het scherm turen, maar ik slaap nu door. Verder eet ik gezond, veel groente en fruit, ik ben niet van de chips. Maar ik hou wel van gezellig een wijntje drinken met een stukje kaas erbij. Dat ga ik straks wel weer doen, ik ben geen geheelonthouder.”

Ook binnen het college houdt iedereen zich keurig aan de afspraak om niet te drinken. “Tijdens onze wekelijkse zoommeeting hebben we het er altijd even over. Gemeentesecretaris Schulting zat laatst aan een diner, waarbij zij de enige was die niet dronk. Dat vond ze wel lastig en dat kan ik mij helemaal voorstellen”.

Roken

Elly was ooit een verstokte roker. Daarom heeft ze in het verleden een cursus bij de GGD gevolgd om van het roken af te komen. “Dat was wel heftig, want er zaten deelnemers bij met keel- en longkanker. Ik dacht toen ‘ik moet er vanaf’. Als je dan één sigaretje opsteekt, is de motivatie weg. Gelukkig ben ik er van af”. Met ‘dry january’ bewijst de wethouder zichzelf dat ze goed maat kan houden. “Als wethouder heb je ook wel een voorbeeldfunctie”.

Op de interne pagina van de gemeente Westerkwartier hebben 42 mensen zich ingeschreven voor IkPas. Naast deze leden is bekend dat er deelnemers zijn die zich niet hebben ingeschreven, maar wel meedoen. Met een aantal raadsleden zijn er binnen de gemeentelijke organisatie ongeveer 50 mensen die geen alcohol drinken deze maand. Op de landelijke pagina hebben 120 mensen uit de gemeente zich ingeschreven. En een groot aantal medewerkers van sociaal-cultureel werk De Schans laat de borrel ook een maand staan.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen