Dorpsvisie Marum is krachtig geluid voor de belangen van het dorp

ditisWesterkwartier

MARUM-Voorzitter Jan-Willem Vreeze van Marumer Belang bood vandaag de dorpsvisie ‘Als dorp de handen ineen’ aan burgemeester Kosmeijer aan. “Het komt er nu op aan de krachten in Marum aan te boren en een netwerk op te bouwen. Zo kunnen we een krachtig geluid richting de nieuwe gemeente Westerkwartier laten horen,” aldus Vreeze bij de presentatie.

De presentatie vond plaats op de burgemeesterskamer. Buiten op de gang wachtte Kimberley Dekkers tot het voorbij was. Kimberley wil graag een afgeschermd hondenveld in het dorp realiseren. “Tijdens een themabijeenkomst raakte ik met een meneer van Marumer Belang aan de praat. Hij hoorde dat meer hondenbezitters hier wel oren naar hebben. Uiteindelijk is er contact met de gemeente gezocht en proberen we ook daadwerkelijk een geschikt veld te vinden dat we kunnen omheinen.” Kimberley zelf heeft 600 (!) handtekeningen verzameld en aan de burge

Kimberley Dekkers

meester aangeboden. Tijdens het verzamelen van handtekeningen aan de deur hoorde ze dat alleenstaande mensen zonder hond ook wel naar de ontmoetingsplek willen.

Burgemeester Kosmeijer was in zijn nopjes met de dorpsvisie. “Als er iets op mijn conto als burgemeester kan worden bijgeschreven is het wel de stichting Marumer Belang. Ik ben trots op de dorpsvisie die tot stand is gekomen. Als dorp dreigde Marum buiten de boot te vallen in de nieuwe gemeente Westerkwartier. De bestuursleden hebben zich kwetsbaar opgesteld. Marum is geen Nuis, Niebert of Boerakker waar iedereen elkaar kent. Hier moet de belangenbehartiging anders worden georganiseerd en daar zijn jullie in geslaagd”

Hij gaf nog een gratis maar dringend advies. “De Ondernemersvereniging maakt moeilijke tijden door. Dat betreft niet alleen het economisch tij maar ook de mensen die zich willen inzetten. Jullie kunnen elkaar versterken.”  Vreeze wees in dit verband als voorbeeld op de kerstmarkt die door kleine zelfstandigen wordt georganiseerd. “Franchise ondernemingen laten het hier grotendeels afweten.”

Waar Marumer Belang binnenkort mee aan de slag gaat zijn woningen voor starters, duurzame ontwikkelingen als bijvoorbeeld warmtenet en meer aandacht voor recreatieve ondernemers als minicampinghouders en bed en breakfast in Marum. Ook de behoefte aan zorg in het dorp wil de stichting in kaart brengen. De dorpsvisie is op de site van de stichting te downloaden.

De Maltezer Pip van Kimberley begint alvast in de tuin te graven (eigen foto)

 

 

 

 

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen