Dolle pret bij viering 10 jaar Hermanshoeve Marum

ditisWesterkwartier

MARUM-De Hermanshoeve in Marum vierde gisteren het 10-jarig bestaan. Dat betekende dolle pret voor de 20 bewoners van de instelling die enthousiast worden begeleid. Oud-bewoners, oud-medewerkers, buren, vele vrijwilligers en de oud-burgemeester Tjeerd van Bekkum werden al knuffelend welkom geheten. Want iedereen draagt de instelling een warm hart toe.

Dat blijkt wel uit het grote aantal vrijwilligers dat vanaf het eerste uur activiteiten organiseert en een luisterend oor biedt. Oud-burgemeester Van Bekkum stelde zelfs zijn telefoonnummer beschikbaar voor de cliënten. Voorzitter Arjan Tonnis van de familieraad vertelde dat daar op een nacht door een bewoner gebruik van werd gemaakt. Wim: “Ik mocht van de begeleiding mijn huiskip niet op de kamer houden. Maar gelukkig van de burgemeester wel!”.

De zorgconsulent Ina Mulder van Stichting Philadelphia vertelde dat zij de mensen die denken dat de Hermanshoeve er zomaar stond uit de droom kan helpen. “De Hermanshoeve is een initiatief van een aantal ouders. Het had heel wat voeten in aarde om een woon/zorgboerderij op de plek van voormalig boer Eize Oosterwoud te realiseren. Nu zou dat financieel niet meer gelukt zijn,” aldus Mulder.

Uitbreiding

Huidig locatiehoofd Aukje Hofman zou graag zien dat de Hermanshoeve wordt uitgebreid met ruimere appartementen of woningen. “We hebben nu een getrouwd stel in het vooreind van de boerderij wonen. Maar er zijn er meer die wel wat groter willen wonen. Daarover gaan we in gesprek met de woningcorporatie Wold en Waard.”

De vrijwilligers hebben alle bewoners in hun hart.

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen